Kako će izgledati hrana u budućnosti?

Maja_hrana budućnosti (Custom) (1)

U subotu, 17. listopada 2020. godine s početkom u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (od 1. – 4. razreda) pod nazivom “Kako će izgledati hrana u budućnosti?”. Voditeljica radionice je dizajnerica Maja Subotić Šušak, a rok za prijavu je petak 16. listopada do 15 sati.

O radionici

Kako će izgledati hrana u budućnosti? Kakvog će oblika, boje i okusa biti? Gdje i kako ćemo jesti? Dizajniranjem večere budućnosti, ova gastronomska dizajnerska radionica istražit će utjecaj oblika i boje hrane na naša osjetila i ponašanje.

Tijekom radionice bavit ćemo se hranom, bojama i oblicima, što znači da ćemo istraživati, eksperimentirati i kreirati. Testirat ćemo teorije utjecaja boje na ljude i njihove kombinacije. Tijekom radionice “igrat ćemo se” oblicima koje smo navikli vidjeti u njihovim određenim bojama, testirati kako izgledaju u drugoj boji ili pak podlozi. Vidjet ćemo kako djeluje na nas kada banane obojimo u fluorescentnu boju, što se događa kada rozu jabuku stavimo na zeleni tanjur. Naučit ćemo što je percepcija, kako boje vibriraju i kako djeluju zajedno. Pri završetku radionice svaki polaznik i polaznica savladat će osnove boja i sheme istih, te će do kraja radionice složiti svoju “ubojitu” kombinaciju boja i pozadina za večeru budućnosti.

 

Cilj radionice je upoznati djecu s osnovnim pojmovima o boji te ih potaknuti na promišljanje o njezinim svojstvima i mogućnostima.

Tijekom radionice polaznici će kroz praktičan rad savladati teoriju boja (primarne i sekundarne boje), karakteristike i percepciju boja kao i tehnike kombiniranja boja.

 

Radionica je besplatna, a namijenjena je isključivo učenicima i učenicama od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Datum održavanja radionice je 17. listopada 2020.

Predviđeno trajanje radionice je 3 h, (od 10.30 – 13.30).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati  Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 16. listopada do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

O voditeljici radionice:

Maja Subotić Šušak je diplomirana dizajnerica vizualnih komunikacija, vlasnica studija Šuma Šuma, voditeljica galerije Živi Atelje DK i osnivačica projekta Paprat Kolektiv. Područje interesa su joj zeleni dizajn i edukacija mladih u vizualnoj kulturi (bivša voditeljica projekta Dizajnerska početnica).