Dvije izložbe, predavanja i radionice u sklopu festivala IFCC

Novo izdanje konferencije IFCC – Independent Festival of Creative Communications održat će se od 28.5. do 2.6. u Zagrebu. Program manifestacije obuhvaća predavanja za sudionike, izložbe i radionice za sve zainteresirane posjetitelje te Portfolio Reviews, Show-Off i Business of Art panel diskusije namijenjene mladim profesionalcima. U ponedjeljak 28.5. u 19 h u Galeriji Forum otvara se izložba “The Greatest Exhibition”, a dva dana kasnije u istom prostoru i istom terminu otvara se i izložba berlinskog studija Sixmoredovka. Više u nastavku.

Uz predavanja mnogobrojnih renomiranih umjetnika iz svijeta filma, igara i stripa, radionice i predavanja, ovogodišnja konferencija IFCC (Independent Festival of Creative Communications) širi program i na izložbeni segment. Izložbom The Greatest Exhibition predstavit će se autori poput J.A.W. Cooper, Elize Ivanove, Esada Ribića, Jama Jurabaeva, Josana Gonzaleza, Nekra, Robbiea Trevina, Evena Mehla Amundsena, Daniela Padurea, Milivoja Ćerana i drugih. Izložbi će nazočiti i na njoj izlagati barem pet autora koji su unazad godinu dana imali uspješne crowdfunding kampanje o kojima će se više govoriti tijekom segmenta Busines of Art u sklopu programa IFCC, gdje će autori sudjelovati u panel diskusijama. Izložbu će popratiti i live akcija nekih od spomenutih crtača. Otvorenje izložbe održat će se u ponedjeljak 28. svibnja u 19:30 sati u galeriji Forum, Teslina 16.

Na drugoj izložbi radove će predstaviti berlinski studio SIXMOREVODKA, predvođen Markom Djurdjevićem. Djurdjević i SMV tim predstaviti će 41 reprodukciju na A2 formatu. Tu će se naći i radovi iz njihova dva projekta – Orken i Degenesis. SIXMOREVODKA pruža usluge najvećim svjetskim proizvođačima video igara kao što su Riot Games, Warner Bros Games, Marvel, Nike, Hasbro, Blizzard, Ubisoft, Guerrilla games i drugi. Ono po čemu je studio posebno poznat među klijentima jest tradicionalan pristup realizaciji projekata koji je prava rijetkost u svijetu concept-arta za film i video igre. Otvorenje ove izložbe održat će se u srijedu 30. svibnja u 19:30 sati u galeriji Forum, Teslina 16.

 

IFCC 2018 - najava izložbi

IFCC 2018 – najava izložbi

 

Osim izložbi, u pripremi je i nekoliko radionica s naglaskom na tradicionalnim tehnikama od kojih će neke biti otvorene za sve zainteresirane, no zbog ograničenog prostora potrebno je najaviti dolazak. Voditelji su Rembert Montald and João David Fernandes. Više o samim radionicama i prijavama možete saznati ovdje.

Program otvoren za javnost uključuje i Portfolio Reviews na kojem će mnogi predstavnici studija i renomirani profesionalci iz Europe i SAD-a pregledavati portfolije kako bi autorima pomogli savjetima. IFCC Show-Off program omogućuje polaznicima festivala da izađu na glavnu pozornicu kina Europe i tamo, pred predavačima, kolegama i ostalim gostima, u pet minuta prezentiraju svoj rad projiciran na veliko platno kina.

Panel diskusije Business of Art posvećene su poslovanju te načinu na koji se kreativci odnose prema klijentima, poslodavcima i vlastitim projektima. Prvi panel ove vrste održan je 2015., a gosti su bili Mike Hill, Ben Mauro i Justn Goby Fields, profesionalci koji su radili na projektima poput Lucy, Blade Runner, Call of Duty, Star Citizen, Killzone i sl. Ove godine naglasak će biti na razvoju osobnih projekta (IP development), njihovoj produkciji i plasiranju na tržište.

Detaljan program konferencije nalazi se ovdje.