Izložba Austrian Brand Stories

AustrianBrandStories_Facebook_Post_Zagreb_1200x630 (Custom)

U srijedu 4.5. 2022. godine, u 19h u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu (prostor Kolin), otvara se izložba priča o austrijskim brendovima Austrian Brand Stories. Na otvorenju će publiku pozdraviti austrijski veleposlanik Markus Wuketich te austrijska savjetnica za trgovinske odnose Sonja Holocher-Ertl, a potom će kustos Christian Thomas provesti zainteresirane kroz postav izložbe. Prisustvovanje na otvorenju je moguće uz prijavu kod Advantage Austria.

Nakon uspješnih izlaganja u designforumu u Beču i designforumu u Štajerskoj, izložba „Austrian Brand Stories – priče o austrijskim brendovima” prvi se put predstavlja u zagrebačkom Tehničkom muzeju Nikola Tesla od 5. svibnja do 15. lipnja.

Izložba u Grazu

Izložba u Grazu

Izložba je posvećena uspješnim austrijskim robnim markama koje bitno određuju naše kulturno okruženje i estetiku naše svakodnevice. Izlošci zaviruju iza kulisa sljedećih brendova: Aida, Almdudler, Anker, Atomic, Bad Ischler, Felix, Jolly, KTM, MAM, Manner, Maresi, Mautner Markhof, Niemetz, ÖBB, Pago, Piatnik, Red Bull, Riess, SAX, Schlumberger, Silhouette, Smart (JTI), Vöslauer i Zumtobel.  Postavom usmjerenim na inovativno oblikovanje brendova i njihove strategije oglašavanja, izložba baca svjetlo na priče o nastanku kultnih marki, njihovim tvorcima i njihovom jedinstvenom dizajnu.

Izložba u Grazu

Izložba u Grazu

 

 

Kustos je izložbe austrijski dizajner i stručnjak za brendove Christian Thomas, nastala je u organizaciji austrijskog udruženja designaustria, a u okviru inicijative ReFocus Austria podupiru je Austrijski kulturni forum Zagreb, Savezno ministarstvo za europske i međunarodne poslove, Advantage Austria i Veleposlanstvo Republike Austrije u Hrvatskoj.

Kada: 4. svibnja 2022., 19 h – 21 h

Gdje: Tehnički muzej Nikola Tesla, 1. kat, prostorija „Kolin“

Program:

19:00                    Pozdravna riječ austrijskog veleposlanika Markusa Wuketicha i savjetnice za trgovinske odnose Austrije s Hrvatskom Sonje Holocher-Ertl

19:20                   Kustosko vodstvo stručnjaka za brendove i autora izložbe Christiana Thomasa

20:00                   Domjenak s kultnim austrijskim robnim markama

Prijava za dolazak na otvorenje: zagreb@advantageaustria.org odnosno +385 1 4881900.

Kontakt: Hrvoje Ryznar, voditelj projekata, Austrijski kulturni forum, +385 1 4881 253, hrvoje.ryznar@bmeia.gv.at