Otvoren poziv za IKEA Bootcamp za startup kompanije

ikea bootcamp 2019

IKEA poziva 20 startup kompanija u razvoju na IKEA Bootcamp. Misao vodilja Bootcampa je „stvarati bolju svakodnevicu za mnoštvo ljudi“ u svijetu u kojem svatko mora biti obzirniji prema ograničenjima našeg planeta i u kojem se odvija sve intenzivnija urbanizacija, mijenjajući potrebe i želje ljudi. Program Bootcampa u 2019. godini trajat će tri mjeseca, a odvijat će se u švedskom gradu Älmhult. Poziv je otvoren do 31. prosinca 2018.

Švedska kompanija IKEA poziva 20 startup kompanija u razvoju na IKEA Bootcamp. Program se odvija u suradnji s grupom Rainmaking, a započeo je 2017. godine. Tada je deset startup kompanija pozvano u program, tijekom kojeg su u timu s IKEA-om i Rainmakingom radili na ubrzavanju razvoja svojih startup kompanija.

Misao vodilja Bootcampa je „stvarati bolju svakodnevicu za mnoštvo ljudi“ u svijetu u kojem svatko mora biti obzirniji prema ograničenjima našeg planeta i u kojem se odvija sve intenzivnija urbanizacija, mijenjajući potrebe i želje ljudi. Pozivajući dvadeset startup kompanija u razvoju na Bootcamp, IKEA se nada naći partnere koji mogu pomoći u rješavanju velikih izazova u stvaranju bolje svakodnevice u domovima ljudi iz cijelog svijeta, sada i u budućnosti. Ti izazovi uključuju „dostupnost mnoštvu“, „povezivanje i pristupačnost za ljude iz cijelog svijeta“ i „stvaranje pozitivnog učinka na planet, ljude i društvo“.
Program Bootcampa u 2019. godini trajat će tri mjeseca, a odvijat će se u švedskom gradu Älmhult. Ideja je da se pozvani startupovi i tijekom programa aktivno bave svojim svakodnevnim poslovima pa program ne podrazumijeva boravak u Älmhultu cijelo vrijeme. Također, IKEA će kontinuirano za vrijeme trajanja programa razmatrati mogućnosti daljnjeg nastavka suradnje, tako da će cijelih tri mjeseca u programu provesti startup kompanije za koje se pokaže da postoji realna mogućnost suradnje s IKEA-om.
Poziv je otvoren do 31. prosinca 2018., a prijave se zaprimaju na ovom LINKU.

Službeni press release možete preuzeti ovdje.