DIZAJNERSKA POČETNICA: Radionica japanskog uveza

U subotu 7. ožujka 2015. s početkom u 10 sati će se održati radionica za djecu viših razreda osnovnih škola pod nazivom Uveži svog Japanca. Radionicu će voditi vizualni umjetnik Dragan Kordić.

O radionici: 

U kratkom uvodu polaznici će biti upoznati s osnovnim tehnikama uveza, a nakon toga će u praktičnom dijelu radionice biti upoznati s procesom uvezivanja listova papira u knjigu tehnikom japanskog uveza te izraditi vlastitu knjigu. Cilj radionice je ukazati na važnost knjige kao fizičkog objekta, potaknuti polaznike na važnost ručnog rada kao metode izražavanja, te reciklažni način razmišljanja u smislu korištenja papirnog materijala koje imaju na raspolaganju.

O voditelju:
Dragan Kordić diplomirao je primijenjenu umjetnost na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Polja interesa i djelovanja kreću mu se od slikarstva, ilustracije, instalacije do grafičkog dizajna. Član je kreativnog kolektiva Kombinat sa sjedištem u Rijeci. Dragan voli povezivati različite stvari i učiti od djece, a radionice u raznim formama održava već dugi niz godina.

Mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18
Vrijeme: 07.03. 2015., 10:00 – 13:00
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna*

* ukoliko radionicu pohađa dijete iz iste obitelji, cijena je 40 kn po djetetu
Uzrast: 4.-8. razreda osnovne škole

Rok prijave: 06.03.2015. do 15 sati na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

Program radionica kao i vijesti iz područja dizajna za najmlađe možete pratiti na facebook stranici Dizajnerske Početnice