EDU program / radionica: NATAŠA MIHALJČIŠIN – DE(re)KONSTRUKCIjA

U subotu 17. prosinca 2022. godine, od 10 do 13 sati u okviru EDU programa HDD-a, dizajnerica Nataša Mihaljčišin održat će radionicu pod nazivom DE(re)KONSTRUKCIjA. Na radionici će se sudionici pozabaviti načinima kako kreativno i eksperimentalno redizajnirati odjeću, stoga se polaznici pozivaju da donesu neki svoj (stari) odjevni predmet. Radionica je besplatna, a broj mjesta ograničen, stoga požurite s prijavama.

O radionici: 

Tema radionice je kontekstualiziranje pojma dekonstrukcije u modno odijevnom smislu; potreba za rekonstrukcijom i redizajnom je simultana s nužnošću smanjivanja svakodnevne produkcije otpada u širokom rasponu od velikih do malih potrošača, a sve kako bi doprinijeli očuvanju i održanju okoliša u aktualnom kritičnom momentu. Propitivanje odnosa prema modi i odjeći u intenzitetu i volumenu njihovog konzumiranja, proširivanje pasivne potrebe za novim na aktivno reanimiranje/redizajniranje starog, mobiliziranje kreativnih resursa u obnavljanju potrošenih vrijednosti – sve su to teme kojima se želimo baviti na jednostavan i funkcionalan način koji nam ujedno može promijeniti percepciju i doživljaj vrijednosti kreativnog djelovanja i promišljanja.

Radionica je namijenjena polaznicima s navršenih 18 godina.

Na radionicu donesite neki svoj (stari) odjevni predmet.

Trajanje radionice je 3 sata (od 10 do 13 h).

Svoje sudjelovanje na radionici možete najaviti e-mailom na adresu hdd@dizajn.hr do petka 16. prosinca 2022. godine. Broj mjesta je ograničen.

Više o voditeljici radionice: 

Nataša Mihaljčišin, samostalna umjetnica iz Zagreba rođena je 1966. u Prnjavoru, BiH. Nakon srednje škole seli u Zagreb gdje upisuje Studij građevinskih znanosti. Modnim dizajnom se počinje baviti 1993. godine. Od 1993. do 1995. godine je sudjelovala nekoliko puta na Međunarodnim modnom natjecanju „Fashion News“ u Opatiji gdje je tri puta nagrađena a 1994. godine osvaja posebnu nagradu Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu s pravom na upis Studija modnog dizajna bez polaganja prijemnog ispita. 1997. godine je s Martinom Vrdoljak Ranilović osnovala studio I-GLE, u okviru kojeg su zajedno realizirale 27 projekata, različitih modnih revija i sudjelovale na nekoliko skupnih izložbi. Od 2019. djeluje kao samostalna autorica sa statusom samostalnog umjetnika.