Dizajnerske početnice na Danu D!

1595_2

U sklopu EDU programa ovogodišnjeg Dana D, u bivšoj vojnoj bolnici u Vlaškoj 87 održat će se tri radionice za osnovnoškolsku djecu, koje se organiziraju u okviru Dizajnerskih početnica HDD-a. Pozivamo sve zainteresirane roditelje da prijave sudjelovanje svoje djece do 26. svibnja!

Prijave se zaprimaju za sljedeće radionice:

Ida Loher i Davorka Perić / JAVNI PROSTOR – OSOBNI PROSTOR / 10.30 – 13.30 h

Tatjana Liktar Elez, Kristina Careva, Maja Dražina, Olja Ivanović, Konstantina Kralj, Ivana Lukenda i Tomislav Soldo / GRANICE PROSTORA OKO MENE / 10.00 – 12.00 h

Josip Vaneš (Josipa Tadić i Vanessa Šerka) / BEZPRAVILA / 10.00 – 12.00 h

IMG_0934 – kopija-min

 

Radionica JAVNI PROSTOR – OSOBNI PROSTOR bavit će se istraživanjem osobnog doživljaja javnog prostora – proučavat ćemo što opažamo u javnom prostoru, koje njegove karakteristike su nam važne, kojom brzinom se krećemo u nekim dijelovima, gdje se i koliko dugo zaustavljamo.

Iskustva će se bilježiti fotografijama i crtežom, a na kraju sažeti filmom kako bi interpretirali trajanje pogleda u određenom prostoru i zabilježili vrijeme koje provodimo na pojedinom mjestu. Na radionicu je potrebno donijeti fotoaparat ili mobitel te kabel kojim će se fotografije prenijeti u računalo.

Voditeljice: Ida Loher i Davorka Perić (OPA)
Broj polaznika: do 15, od 10 do 15 godina

Radionica za djecu GRANICE PROSTORA OKO MENE nadovezuje se na teme obrađene u novoizašlom arhitektonskom priručniku za osnovnoškolski uzrast Prostor oko mene. Glavni cilj radionice (i priručnika) je kreativnim radom potaknuti djecu na bolje razumijevanje izgrađene okoline.

IMG_0899 – kopija-min IMG_0919 – kopija-min

Ideja radionice je s djecom istražiti granicu između unutarnjeg i vanjskog izgrađenog prostora te promisliti i osmisliti njihove funkcije (prolazak zraka, svjetla, zvuka, vizura, osoba) i izgled (oblik, veličinu, boju, teksturu). Radni model pritom je kartonska kutija velikog formata u kojoj se izrezuju / zasijecaju otvori, a radni materijal je reciklirana ambalaža (prvenstveno na bazi kartona i plastike), boje i ljepilo. Uz percepciju vanjskog izgleda, veličina modela dozvoljava ulazak u unutrašnjost kutije te analizu karaktera prostora koji nastaje. Završni model ostao bi kao izložbeni artefakt za posjetitelje Dana D. Na radionici bismo izložili i plakat o priručniku Prostor oko mene, te svakom polazniku poklonili po primjerak.

Voditelji: Tatjana Liktar Elez, Kristina Careva, Maja Dražina, Olja Ivanović, Konstantina Kralj, Ivana Lukenda i Tomislav Soldo.
Broj polaznika: 10, od 8 do 15 godina

Vrijeme održavanja: nedjelja, 1. 6. od 10 do 14 sati

IMG_0923 – kopija-min IMG_0842 – kopija-min

Naše mišljenje je da se djeca igraju manje na način na koji smo se mi igrali u njihovim godinama. Neprestano su ispred računala i “gadgeta” i nisu svjesna razlika između tih i nekadašnjih načina zabave, te ćemo im kroz radionicu BEZPRAVILA dati priliku da to iskuse. U prvoj fazi postojat će pravila po kojima ćemo izrađivati nacrte na računalima, a potom ih printati, dok u drugoj fazi počinje rad bez pravila, odnosno igra. Tada zajednički kombiniramo, bojimo i dovršavamo naše radove.

1595_4

Rezultat radionice bi trebao dati odgovor koji je način igre djeci zanimljiviji!

Voditeljice: Josip Vaneš (Josipa Tadić – studentica dizajna i Vanessa Šerka – diplomirana dizajnerica s iskustvom rada s djecom i tinedjžerima)
Broj polaznika: 12, od 7 do 12 godina

Vrijeme održavanja: nedjelja, 1. 6. od 10 do 14 sati

Prijave na sve početnice primaju se do 26. svibnja na info@dan-d.info. U subjekt poruke upišite ‘Prijava_naziv radionice’, a u tekst poruke upisati osnovne podatke o sebi, odnosno o svom djetetu: ime i prezime, broj mobitela i dob/razred.

IMG_0934 – kopija-min IMG_0939-min

POWERED BY ISKON