Dizajnerska početnica: Zašto je važno od čega je?

vizual1 dp

Ove subote 16. lipnja s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se još jedna u nizu besplatnih radionica za djecu. Voditeljica je Maja Subotić Šušak, a prijave za radionicu pod nazivom Zašto je važno od čega je? traju do petka 15. lipnja do 15 sati.

O radionici

Koji materijal odabrati pri oblikovanju predmeta vrlo je važno pitanje koje si postavlja svaki dizajner. Nove generacije sve više eksperimentiraju sa sirovinama poput lišća ili kose kako bi predstavili svoja rješenja u izazovima suvremenog svijeta i dali odgovor na pitanje održivosti.

Ova radionica usredotočena je na temu odgovornog dizajna, a polaznici će proširiti svoje razumijevanje specifičnih osobina različitih materijala putem praktičnih eksperimenata i stvaranja vlastitog novog, revolucionarnog materijala.

Na početku radionice voditeljica će polaznicima pokazati različite materijale i predmete, nakon čega će oni samostalno razdvojiti materijale prema održivosti. Potom će se održati kratka diskusija o održivosti i ulozi dizajnera pri proizvodnji novoga proizvoda, a voditeljica će predstaviti i nekoliko održivih sirovina koje će s polaznicima obraditi i pripremiti u novi materijal kojim se mogu oblikovati novi predmeti.

Ciljevi radionice:

  • razumijevanje održivosti i utjecaja dizajna na održivost
  • prepoznavanje materijala i njihovih karakteristika
  • razvijanje kritičnog mišljenja i vještina
  • vrednovanja materijala u odnosu na održivost.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne školeRok za prijave je petak 15. lipnja do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Na Facebook stranici Dizajnerske početnice možete pročitati više o samome projektu, pratiti najave te pogledati fotografije održanih radionica. Koordinatorica programa Dizajnerska početnica je Ksenija Žakula.

O voditeljici

Maja Subotić Šušak dizajnerica je i voditeljica projekata te koordinatorica galerije Živi Atelje DK. Magistrirala je vizualne komunikacije na Studiju dizajna, a područje interesa su joj zeleni dizajn i edukacija mladih u vizualnoj kulturi.