Dizajnerska početnica u Splitu: Umreži se

Radionica Umreži se održat će se u subotu, 4. ožujka 2023. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je namijenjena djeci od 5. – 8. razreda osnovne škole. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljica radionice je Matea Erceg. Prijave su otvorene do petka, 3. ožujka 2023. godine u 17 sati. Više informacija pronađite u tekstu.

Sudionici radionice imat će priliku upoznati se s osnovama mreže (grida) te s njezinom primjenom kroz layout časopisa. Nakon kratke prezentacije i upoznavanja sa spomenutom problematikom dobiti će zadatak da uz pomoć asistentice osmisle jednu ili više stranica vlastitog časopisa. Upoznat će se sa marginama, razmacima, hijerarhijom i važnošću bijelog prostora. Dizajniranjem stranice časopisa, koristeći kolaž, ilustraciju i tipografiju, polaznici uče rješavati vizualne probleme kroz koncept i organizaciju dizajna.

Termin: subota, 04.03. od 10:00 do 12:00 sati

Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

Uzrast polaznika: osnovna škola (5.—8. razred)

Prijave i kontaktdizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 03.03.2023. u 17:00 sati.

Voditeljica radionice: Matea Erceg

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne
– Broj sudionika je ograničen.

O voditeljici radionice:

Matea Erceg je dizajnerica vizualnih komunikacija iz Splita. Završila je školu primijenjene umjetnosti u Rijeci te diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2010. godine, na smjeru Dizajn vizualnih komunikacija. Radila je kao grafička dizajnerica u agenciji za promidžbu, izdavačkoj kući i na raznim freelance poslovima. Trenutno radi kao dizajnerica u vlastitom obrtu za dizajn. Najviše voli raditi s djecom i za djecu pa se osim grafičkog dizajna bavi i izradom edukativnih igara te ilustriranjem slikovnica.