Dizajnerska početnica u Splitu: “Typo majice”

Nova dizajnerska početnica u Splitu organizira se u subotu 12. lipnja na lokaciji Umjetničke akademije (Zagrebačka 3). Radionica „Typo majice“ namijenjena je osnovnoškolcima, polaznicima od 1. do 4. razreda, a prethodno znanje nije potrebno. S obzirom na ograničen broj sudionika, prijave na ovu dizajnersku početnicu posvećenu osnovama tipografije su obavezne. Voditeljica radionice je Alma Štrkljević. Više o radionici i o prijavama pronađite u nastavku.

Dizajnerska početnica će se održati u subotu 12. lipnja 2021. na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3.
Na ovoj radionici polaznici će se upoznati s osnovama tipografije i slojevitosti tipografske kompozicije s različitim grafičkim elementima. Moći će dizajnirati grafike koristeći se drvenim i izrezanim kartonskim slovima, geometrijskima oblicima i sl., koji će u konačnici biti ručno otisnuti na majice.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Termin: subota, 12.6. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovnoškolski (1.—4. razred).
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr.
Rok za prijave: petak, 11.6.2021. u 17:00 sati.
Voditeljica radionice: Alma Štrkljević

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen!