Dizajnerska početnica u Splitu: Stickeri

Radionica Stikeri održat će se u subotu, 10. lipnja 2023. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je namijenjena djeci od 1.-4. razreda osnovne škole. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljica radionice je Tina Božan. Prijave su otvorene do petka, 9. lipnja 2023. godine u 17 sati. Više informacija o samoj radionici pronađite u tekstu.

Polaznici i polaznice radionice „Stickeri” će se upoznat s povijesti stickera; kada su se prvi put pojavili, koja im je namjena i kako ih danas koristimo. Svaki polaznik izvući će svoju temu i kreirati svoj set stikera, promišljajući o slici, tekstu i ostalim mogućnostima. Radovi će se izrađivati ručno od pripremljenih materijala, a naglasak radionice je na buđenju kreativnosti i dizajnerskom promišljanju.

Termin: subota, 10.06. 2023. godine, od 10:00 do 12:00 sati

Voditeljica radionice je Tina Božan.

Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

Uzrast polaznika: osnovna škola (1.—4. razred)

Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 09.06.2023. u 17:00 sati

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne.
– Broj sudionika je ograničen.

O voditeljici:
Tina Božan studentica je druge godine diplomskog studija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, na smjeru tipografija. Prethodno je završila preddiplomski studij Dizajna vizualnih komunikacija i Školu za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu.
Tijekom studija sudjeluje u brojnim izložbama i radionicama. Do sada je bila asistentica na radionici tipografije Festivala vizualne kulture KOMBO u Splitu. Godine 2020. dodijeljeno joj je posebno priznanje HDD-a na bijenalnoj Izložbi hrvatskog dizajna 19/20, u studentskoj kategoriji. Samostalno se bavi analognom fotografijom, oblikovanjem, prijelomom publikacija i knjiga. Trenutno radi kao freelance grafička dizajnerica, a  iskustvo je stekla radom u brojnim udrugama i kolektivima. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva.