Dizajnerska početnica u Splitu: Soba kakvu sanjam

soba-kakvu-sanjam (Custom)

Dizajnerska početnica u Splitu održat će se u subotu, 18. lipnja 2022. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije. Radionica Soba kakvu sanjam namijenjena je srednjoškolcima. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljice radionice su arhitektice Jelena Zanchi i Vedrana Grbac. Prijave su otvorene do petka, 27.lipnja 2022. godine u 17 sati. Više informacija pronađite u tekstu!

Tijekom radionice svaki polaznik i polaznica će od prirodnih i recikliranih materijala koji će biti dati na raspolaganje izraditi moodboard svoje ”idealne” sobe. Upoznat će se s različitim materijalima i načinima na koji se oni kombiniraju. Također će se kroz rad upoznati s dojmom, osjećajem, koji razne boje unose u prostor i kako ih kombinirati.

𝗧𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻: subota, 18.06. od 10:00 do 12:00 sati

𝗠𝗷𝗲𝘀𝘁𝗼: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

𝗨𝘇𝗿𝗮𝘀𝘁 𝗽𝗼𝗹𝗮𝘇𝗻𝗶𝗸𝗮: srednja škola (1.—4. razred srednje škole)

𝗣𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗲 𝗶 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗮𝗸𝘁:
dizajnerskapocetnica@umas.hr

𝗥𝗼𝗸 𝘇𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗲: petak, 17.06.2022. u 17:00 sati

𝗩𝗼𝗱𝗶𝘁𝗲𝗹𝗷𝗶𝗰𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼𝗻𝗶𝗰𝗲: arhitektice Jelena Zanchi i
Vedrana Grbac

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom
uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i Grada Splita.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.
Radionica se održava kao dio aktivnosti u sklopu UMAS25.

O voditeljicama radionice: 

Jelena Zanchi  je diplomirala i doktorirala na Fakultetu arhitekture u Firenci gdje je neko vrijeme i predavala na Katedri za arhitektonsko projektiranje. Po povratku u Split otvara svoj projektni ured i započinje predavati na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu gdje i danas radi. Osim djelovanja u struci i nastavi, bavi se i arhitektonskom kritikom. Objavila je članke u stručnim časopisima (Oris i ČIP) ali i u dnevnom tisku.  Sudjelovala je u arhitektonskim natječajima i višestruko je nagrađivana. U struci se bavi arhitektonskim projektiranjem, dizajnom interijera i dizajnom signalistike.

Vedrana Grbac  diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2006. godine.  Nakon studija profesionalni put  započinje u  rodnom Splitu, gdje idućih nekoliko godina radi kao projektantica na brojnim projektima, uglavnom stambene i poslovne arhitekture. Karijeru zatim nastavlja u Zagrebu, gdje se uključuje u nekoliko velikih aktivnosti  Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, radi na aktivaciji i implementaciji sustava ISPU, te  rukovodi  procesom ozakonjenja nezakonitih zgrada u Republici Hrvatskoj u AZONIZ-u. Od 2021. godine  zaposlena je u Institutu IGH gdje radi na najzahtjevnijim projektima rekonstrukcije i  obnove od potresa  zgrada koje su zaštićeni spomenici kulture, primjerice zgrada Pravnog fakulteta u Zagrebu. Kroz cijelu karijeru se, uz sve ostalo,  kontinuirano bavi interijerima kao najdražim vidom struke, od malih projektata za privatne investitore pa sve do interijera  luksuznih putničkih kruzera za Brodosplit.