Dizajnerska početnica u Splitu: Slagalica

Dizajnerska početnica u Splitu održat će se u subotu, 17. rujna 2022. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije. Radionica Slagalica namijenjena je predškolcima i osnovnoškolcima (1.- 4. razred). Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljice radionice je Eleonora Matijašević. Prijave su otvorene do petka, 16. rujna 2022. godine u 17 sati.

Povodom održavanja drugog izdanja Festivala tehnologije i poduzetništva, Split Tech City organizira tjedan besplatnih STEAM radionica za djecu u kojem sudjeluje i Dizajnerska početnica u Splitu.

Na radionici Slagalica polaznici i polaznice će se upoznati s elementima dizajniranja društvenih igara te će imati priliku sudjelovati u izradi tematske slagalice/puzzle. Djeca će dobiti zadane pojmove koje će vizualizirati putem raznih tehnika na šablonama slagalice. Na kraju radionice, putem međusobne suradnje i komunikacije polaznici će upariti svoje radove jedni s drugima, te time otkriti sliku/temu slagalice.

Cilj radionice je djecu potaknuti na kreativnost, inovativnost, razvoj motoričkih sposobnosti ali i na slobodu umjetničkog izražavanja.

Naziv radionice: SLAGALICA (STEAM u Splitu – Male biSTre glavice)
Termin: subota, 17.09. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznica i polaznika: predškolci + 1.— 4. razred
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 16.09.2022. u 17:00 sati.

Voditeljica radionice: Eleonora Matijašević

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

Radionica se održava kao dio programa pod nazivom “STEAM u Splitu – Male biSTre glavice”

O voditeljici radionice:
Eleonora Matijašević magistrica je dizajna vizualnih komunikacija. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD), Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU), te Studentske udruge dizajna vizualnih komunikacija (DVK), ujedno i njena suosnivačica. Značajne uspjehe postigla je već za vrijeme studiranja, sudjelujući i izlažući na raznim izložbama i projektima. Upravo zbog svoje aktivnosti i mnogih provedenih projekata dobitnica je rektorove nagrade i dviju dekanovih nagrada za izvanredne rezultate postignute tijekom studija. Vlasnica je obrta za dizajn vizualnih komunikacija u kojem surađuje s raznim firmama, obrtnicima, udrugama i start-upovima. Vodi vlastito obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koja je ujedno i njena druga ljubav. U okviru Dizajnerske početnice HDD-a vodila je 11 radionica u periodu od 2018-2022.