Dizajnerska početnica u Splitu: Radionica plakata

Pridružite nam se na novoj radionici Dizajnerske početnice u Splitu. RADIONICA PLAKATA održava se u subotu, 9. prosinca 2023. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije. Radionica je namijenjena djeci od 1.-4. razreda srednje škole. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditelj radionice je Marko Borota. Prijave su otvorene do petka, 8. prosinca 2023. godine u 17 sati. Više informacija o samoj radionici možete pronaći u tekstu.

Na ovotjednoj radionici – RADIONICA PLAKATA analizirat ćemo primjere plakata i plakat kao formu, te mu pristupiti analogno na “učini sam” način. Svaki polaznik i polaznica obradit će temu za koju će napraviti plakat. U procesu će učiti o kompoziciji, hijerarhiji informacija i kako vizualizirati pojmove. “Brainstorming” kreće od apstrahiranja teme kroz riječi i prikupljanje tih opisnih pojmova. Zatim ulazimo u dizajnerski proces skiciranja pojmova i dolazimo do prvih ideja.

Termin: subota, 09.12. od 10:00 do 12:30 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovna škola (1.—4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 08.12.2023. do 17:00 sati
Voditelj radionice: Marko Borota

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane,

  • Bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
  • Radionice su besplatne.
  • Broj sudionika je ograničen.

Više o voditelju radionice:
Marko Borota diplomirao je Dizajn novih medija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Tijekom studija, razvio je interes za tipografiju i specijalizirao dizajn pisma pod mentorstvom profesora Nikole Đureka. Dizajnersko iskustvo stekao je u volonterskim i freelance projektima, a zadnje četiri godine pliva u agencijskim vodama. U slobodno vrijeme, strastveno trenira penjanje (u dvorani).