Dizajnerska početnica u Splitu: Poveži-izveži monogram

Radionica Poveži-izveži monogram održat će se u subotu, 18. ožujka 2023. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je namijenjena srednjoškolcima. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditelj radionice je Dejan Zobenica. Prijave su otvorene do petka, 17. ožujka 2023. godine u 17 sati. Više informacija pronađite u tekstu.

Polaznici i polaznice radionice Poveži-izveži monogram će se upoznat s nekonvencionalnim pristupom procesa oblikovanja monograma kojeg na kraju ukrašavaju iglom i koncem eksperimentirajući s bojama i teksturama. Radovi će se izrađivati ručno od pripremljenih materijala, a naglasak radionice je na buđenju kreativnosti.

Termin: subota, 18.03. od 10:00 do 12:00 sati

Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

Uzrast polaznika: Srednja škola

Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 17.03.2023. u 17:00 sati

Voditelj radionice: Dejan Zobenica

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo
– Radionice su besplatne
– Broj sudionika je ograničen

O voditelju radionice:
Dejan Zobenica
student je 2. godine diplomskog studija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, na smjeru tipografija. Prethodno je završio preddiplomski studij dizajna vizualnih komunikacija i Školu likovnih umjetnosti u Splitu. Član je i suosnivač Studentske udruge dizajna vizualnih komunikacija (DVK). Tijekom studija sudjelovao je u brojnim izložbama i radionicama te bio u organizaciji Festivala vizualne kulture. Do sada je bio predavač i mentor na radionicama Kombo od 3 (Split i Zagreb Design Week) i radionicama piktograma i plakata, te sudjelovao kao moderator online diskusija serijala Dizajn-upitnik. Trenutno radi kao freelance grafički dizajner a prijašnje iskustvo stekao je kao vanjski suradnik u studiju Kazinoti & Komenda i radom u s raznim udrugama i agencijama.