Dizajnerska početnica u Splitu: Od majice do torbe

Dizajnerska početnica u Splitu održat će se u subotu, 2. srpnja 2022. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije. Radionica Od majice do torbe namijenjena je osnovnoškolcima (5.-8. razred). Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljice radionice su arhitektice Jelena Zanchi i Vedrana Grbac. Prijave su otvorene do petka, 1.srpnja 2022. godine u 17 sati. Više informacija pronađite u tekstu!

Radionica Od majice do torbe održava se u sklopu programa Dizajnerska početnica s ciljem upoznavanja polaznika i polaznica s pojmom “upcycling”. Polaznici i polaznice će naučiti kako od stare majice izraditi torbu koju će zatim ukrašavati koristeći boje i flomastere za tekstil.

Napomena: Potrebno je donijeti staru majicu koja će se koristiti za izradu torbe.

Termin: subota, 02.07. od 10:00 do 12:00 sati

Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

Uzrast polaznika: osnovnoškolski (5.—8. razred)

Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 01.07.2022. u 17:00 sati.

Voditeljice radionice: Paulina Nazlić i Jelena Zanchi

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

Radionica se održava kao dio aktivnosti u sklopu UMAS25.

O voditeljicama radionice:

Jelena Zanchi  je diplomirala i doktorirala na Fakultetu arhitekture u Firenci gdje je neko vrijeme i predavala na Katedri za arhitektonsko projektiranje. Po povratku u Split otvara svoj projektni ured i započinje predavati na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu gdje i danas radi. Osim djelovanja u struci i nastavi, bavi se i arhitektonskom kritikom. Objavila je članke u stručnim časopisima (Oris i ČIP) ali i u dnevnom tisku.  Sudjelovala je u arhitektonskim natječajima i višestruko je nagrađivana. U struci se bavi arhitektonskim projektiranjem, dizajnom interijera i dizajnom signalistike.

Paulina Nazlić studentica je druge godine diplomskog studija grafičkog dizajna na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Završila je Školu likovnih umjetnosti u Splitu, te preddiplomski studij dizajna vizualnih komunikacija. Tijekom školovanja, sudjelovala je u brojnim izložbama od kojih su značajnije “Pročitani grad” i “Boje”. Trenutno radi kao freelance grafička dizajnerica.