Dizajnerska početnica u Splitu: Moj dan kroz infogram

Dizajnerska početnica u Splitu održat će se u subotu, 14. svibnja 2022. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3 u Splitu. Radionica “Moj dan kroz infogram” namijenjena je osnovnoškolcima od 5. do 8. razreda, kao i srednjoškolcima (1.razred srednje škole). Voditeljica radionice je Eleonora Matijašević, a prijave su otvorene do petka, 13.5. 2022. godine u 17 sati. Više informacija pronađite u tekstu.

 

Dizajnerska početnica “Moj dan kroz infogram” održat će se u subotu 14.5.2022. godine, na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3 u Splitu.  Radionica se održava u sklopu manifestacije “Festival znanosti 2022” koju organizira Sveučilište u Splitu. Tema ovogodišnjeg Festivala  je “život”.

Na ovoj dizajnerskoj radionici polaznice i polaznici će se upoznati s pojmom infografike i njenom ulogom.

Cilj radionice je naučiti kako vizualno prezentirati željenu informaciju. Stečenim znanjem polaznice i polaznici će imati priliku kreirati svoju infografiku koja prikazuje njihovu svakodnevicu.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnerica i dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajnerice i dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Termin: subota, 14.5. 2022. godine, od 10:00 do 12:00 sati

Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

Uzrast polaznika: osnovnoškolski (5.—8. razred) + 1. raz. srednje škole

Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 13.5.2022. u 17:00 sati

Voditeljica radionice: Eleonora Matijašević

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.
Radionica se održava kao dio aktivnosti u sklopu UMAS25.

O voditeljici radionice: 

Eleonora Matijašević magistrica je dizajna vizualnih komunikacija. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) u kategoriji pripravnici, Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU), te Studentske udruge dizajna vizualnih komunikacija (DVK) ujedno i njena suosnivačica. Svoje značajne uspjehe postigla je već za vrijeme studiranja, sudjelujući i izlažući na raznim izložbama i projektima. Upravo zbog svoje aktivnosti i mnogih provedenih projekata dobitnica je rektorove nagrade i dviju dekanovih nagrada za izvanredne rezultate postignute tijekom studija. Trenutno radi kao In-house dizajner, freelanca na raznim projektima, te vodi vlastito obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koja je ujedno i njena druga ljubav. U okviru Dizajnerske početnice HDD-a vodila je osam radionica u periodu od 2018-2022.