Dizajnerska početnica u Splitu: Javni prostor

vizual

U subotu 29.06.2019. od 10 do 12 sati na lokaciji Umjetničke akademije u Zagrebačkoj 3 u Splitu održat će se nova Dizajnerska početnica s temom “Javni prostor”. Voditelj radionice je Goran Radošević, a namijenjena je polaznicima osnovnoškolske dobi (od 1. do 4. razreda). Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj polaznika je ograničen. Detalje o temi radionice i načinu prijave pročitajte u nastavku!

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Radionica se bavi oblikovanjem javnog, zajedničkog prostora grada. Polaznici radionice će se upoznati s pojmom vizualnog zagađenja i potrebom za promišljenim dizajnom u javnom prostoru.

Termin: subota, 29.06. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split.
Uzrast polaznika: osnovnoskolski (1.—4. razred).
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr.
Rok za prijave: petak, 28.06.2019. u 17:00 sati.
Voditelj radionice: Goran Radošević

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.