Dizajnerska početnica u Splitu: “Heureka!”

heureka

U subotu 21. travnja 2018. s početkom u 10 sati na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu, Zagrebačka 3, u sklopu Festivala znanosti održat će se nova Dizajnerska početnica pod nazivom “Heureka!”. Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta (1. – 4. razred), a polaznici i polaznice će crtanjem i kolažiranjem oblikovati i vizualizirati na temu “Otkrića”. Voditeljica radionice je Jelena Perišić.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita

Dizajnerska početnica “Heureka!” će se održati u sklopu Festivala znanosti u Splitu, te će polaznici crtanjem i kolažiranjem oblikovati i vizualizirati na temu “Otkrića”.

Termin: subota, 21.04. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovnoškolski (1.—4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 20.04.2018. u 12:00 sati
Voditeljica radionice: Jelena Perišić

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.