Dizajnerska početnica u Splitu: GIFART — Radionica GIF animacije

Dizajnerska početnica u Splitu GIFART — Radionica GIF animacije održat će se u subotu, 16. ožujka 2024. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je namijenjena djeci od 1. – 4. razreda osnovne škole. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljica radionice je dizajnerica Dina Milovčić. Prijave su otvorene do petka, 15. ožujka 2024. godine u 17 sati. Više informacija o samoj radionici možete pronaći u tekstu.

Jesi ikada koristio/la GIF ili ga možda izradio/la? Često ih koristiš? Znaš li kako se rade? Dođi na radionicu i nauči raditi kratke animacije, gifove od stvari koje crtaš i stvaraš u svoje slobodno vrijeme!

Gifovi — grafiti interneta — oblik su komunikacije dostupan svima. Mladi ih često koriste u komunikaciji na društvenim mrežama, a najčešće u obliku koji je bio već dostupan na internetu. Cilj radionice je naučiti mlade kako stvarati vlastite animirane gifove i koristiti ih kroz animirani crtež, kolaž ili fotografiju!

Termin: subota, 16.03. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovna škola (1. — 4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 15.03.2024. do 17:00 sati
Voditeljica radionice: Dina Milovčić

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane,
bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne.
– Broj sudionika je ograničen.

O voditeljici:
Dina Milovčić rođena je u Splitu 1989. godine gdje završava Školu likovnih umjetnosti, smjer Grafički dizajner. 2009. godine upisuje Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu gdje za vrijeme diplomskog studija radi kao demonstratorica na kolegiju Projektiranje — vizualne komunikacije kod profesora Stipe Brčića. Sredinom studija započinje suradnju sa Tessom Bachrach Krištofić i Frankom Tretinjak u sklopu neformalnog dizajnerskog kolektiva NJI3, u kojem uz Franku Tretinjak i danas djeluje. Po završetku studija, 2014. godine, radi kod Vanje Cuculića (Studio Cuculić), a zatim ostvaruje brojne suradnje u području grafičkog dizajna sa dizajnersko-fotografskim duom Bachrach&Krištofić.
U razdoblju od 2017.–2018. i 2020.–2021.godine radi na Studiju dizajna kao asistentica na kolegiju Projektiranje — vizualne komunikacije prvo kao asistentica profesora Nenada Dogana zatim kao asistentica profesora Tomislava Vlainića. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.