Dizajnerska početnica u Splitu: Eco moodboard moje sobe

Radionica Eco moodboard moje sobe održat će se u subotu, 23. rujna 2023. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je namijenjena djeci od 1.-4. razreda srednje škole. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditelj radionice je Ivan Vrček VART. Prijave su otvorene do petka, 22. rujna 2023. godine u 17 sati. Više informacija o samoj radionici možete pronaći u tekstu.

Svaki polaznik i polaznica radionice izradit će moodboard za svoju sobu, od recikliranih i prirodnih materijala, koji će im biti stavljeni na raspolaganje za vrijeme radionice. Ova radionica dio je projekta Blueconnect u kojem sudjeluje Sveučilište u Splitu.

Termin održavanja: subota, 23.09. od 10:00 do 12:00 sati

Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

Uzrast polaznika: srednja škola (1.—4. razred)

Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 22.09.2023. u 17:00 sati.

Voditelj radionice: Ivan Vrček VART

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne.
– Broj sudionika je ograničen.

O voditelju:
Ivan Vrček VART student je prve godine diplomskog studija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer grafički dizajn. Prethodno je završio preddiplomski studij Dizajna vizualnih komunikacija i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku. Uz studiranje bavi se raznim područjima umjetnosti, od slikarstva pa sve do glazbe. Tijekom studija sudjelovao je u brojim izložbama, radionicama i projektima, a 2019. godine imao je svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom VOZIM30. U siječnju ove godine dodijeljena mu je nagrada HDD-a na bijenalnoj izložbi hrvatskog dizajna 21/22, u studentskoj kategoriji Dizajn u digitalnim medijima za aplikaciju Uberi. Trenutno radi kao kućni grafički dizajner za Studentski centar Split, te paralelno radi na svojoj glazbenoj karijeri.