Dizajnerska početnica u Splitu: Dizajnirajmo budućnost s umjetnom inteligencijom

Nova radionica Dizajnerske početnice Dizajnirajmo budućnost s umjetnom inteligencijom ovoga puta se održava u sklopu manifestacije “Festival znanosti 2024” koju organizira Sveučilište u Splitu. Tema ovogodišnjeg Festivala je “INTELIGENCIJA”. Termin radionice je subota, 27. travnja 2024. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije. Radionica je namijenjena djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditelj radionice je Nikola Balić. Prijave su otvorene do petka, 26. travnja 2024. godine, u 17 sati. Više informacija o samoj radionici možete pronaći u tekstu.

Jeste li znali da računala mogu sama crtati, pisati priče i rješavati probleme? To je moguće zahvaljujući umjetnoj inteligenciji (AI)! Na ovoj zabavnoj radionici istražit ćemo čudesni svijet AI-a i naučiti kako nam on može pomoći u stvaranju bolje budućnosti. Kroz zanimljive primjere i demonstracije, upoznat ćemo se s različitim mogućnostima AI-a. Vidjet ćemo kako AI može stvarati slike, priče i crteže samo na temelju naših ideja. Zajedno ćemo zamisliti kako bi AI mogao promijeniti naš svijet u budućnosti i učiniti ga boljim mjestom za život. No, uz sve prednosti, AI sa sobom nosi i neke izazove. Kroz timske aktivnosti i razgovor, naučit ćemo kako koristiti AI na odgovoran način, štititi privatnost i osigurati da se AI koristi za dobro svih. Osmislit ćemo kreativna rješenja za probleme u svijetu koristeći snagu AI-a.

Cilj radionice je potaknuti mlade da aktivno sudjeluju u oblikovanju budućnosti, razumiju mogućnosti i izazove AI-a te nauče kako ga koristiti na koristan i odgovoran način. Nakon radionice, sudionici će biti spremni postati pravi dizajneri budućnosti!

Naziv: Dizajnirajmo budućnost s umjetnom inteligencijom.
Termin: subota, 27.04. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto održavanja: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovna škola (1.—4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 26.04.2024. do 17:00 sati
Voditelj radionice: Nikola Balić

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane,
bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne.
– Broj sudionika je ograničen.
– Radionica se održava u sklopu manifestacije „Festivala Znanosti 2024″

Više o voditelju radionice:
Nikola Balić je stručnjak koji pomaže tvrtkama u stvaranju novih proizvoda i usluga koristeći napredne tehnologije. Istražuje kako se AI može koristiti u poslovanju i društvu te održava predavanja i radionice o toj temi. Trenutno radi na doktoratu i kao vanjski suradnik predaje na PMF-u u Splitu.