Dizajnerska početnica u Splitu: Analogni plakat

Radionica Analogni plakat održat će se u subotu, 15. travnja 2023. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu. Radionica je namijenjena srednjoškolcima. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljica radionice je Ana Bodrožić. Prijave su otvorene do petka, 14. travnja 2023. godine u 17 sati. Više informacija pronađite u tekstu.

Radionica Analogni plakat upoznat će polaznike i polaznice s oblikovanjem plakata bez upotrebe digitalnih alata, onih bez kojih je suvremenom dizajneru život nezamisliv. Pripremljeni materijali i oni koji su zatečeni ili pronađeni u okolini, dobit će novu ulogu i pritom poslužiti kao platforma za bolje razumijevanje osnovnih elemenata koji tvore ovu formu komuniciranja.

Termin: subota, 15.04. 2023. godine od 10:00 do 12:00 sati

Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: srednja škola

Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 14.04.2023. godine u 17:00 sati.

Voditeljica radionice: Ana Bodrožić

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.
– Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bezobzira na prethodno znanje i iskustvo.
– Radionice su besplatne.
– Broj sudionika je ograničen.

O voditeljici radionice:
Ana Bodrožić dizajnerica je vizualnih komunikacija koja, nakon diplome na Odsjeku dizajna pri Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, profesionalni put nastavlja radom u studiju Kazinoti & Komenda, agenciji Remake i freelance projektima. Iskustvo mentoriranja razvija kroz nastavu i radionice kao asistentica oblikovnih kolegija na Odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija u Splitu.