Dizajnerska početnica u Jalžabetu

16. siječnja 2015. u mjestu Jalžabet pored Varaždina u okviru programa Ruksak (pun) kulture održane su dvije dizajnerske početnice polaznicima Dječjeg vrtića Potočić.

Ruksak (pun) kulture je umjetničko-edukativni program vezan uz umjetnost i kulturu, a u hrvatskim vrtićima i školama provode ga stručnjaci autori različitih umjetničkih praksi (književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija ili drugih fakulteta koji pokrivaju predmetne djelatnosti koje program Ruksak (pun) kulture uključuje).

IMG_5272

Za djecu Dječjeg vrtića Potočić pripremljene su dvije radionice, Dućan čudovišta i Ekološki namještaj – Eco FU(rni)TURE, koje su vodile Mirna Ptiček i Ada Kezić.

IMG_5252

IMG_5260

Djeca su bila podijeljena u dvije skupine, mlađu i stariju, te je svaka dobila svoju voditeljicu. Starija su djeca učila kako se nositi sa svojim strahovima. Nakon što su „dijagnosticirali“ što ih plaši krenuli su izrađivati plišane igračke kako bi naučili nositi se sa strahom i eliminirati ga putem igre. Mlađa skupina djece izrađivala je namještaj od kartona i papira te crtala vodenim bojama.

IMG_5267 IMG_5247