Dizajnerska početnica: Točka, Linija, Ploha

U subotu, 31. siječnja 2015. s početkom u 10 sati održat će se radionica za djecu nižih razreda osnovnih škola pod nazivom TOČKA, LINIJA, PLOHA. Radionicu će voditi dizajner MARIO PETRAK.

o radionici:
Prije nego li počnemo pisati sastavke, moramo znati pisati rečenice. Za rečenice moramo znati napisati riječi, a za riječi moramo naučiti slova. U vizualnim komunikacijama, poput slova u rečenicama, poruke kreiramo osnovnim vizualnim elementima. Kroz radionicu, polaznici se upoznavaju s osnovnim elementima vizualne komunikacije: točkom, linijom i plohom. Kroz jednostavne zadatke otkrivaju gramatiku pisanja vizualnih poruka i ulaze u svijet bezgraničnih kombinacija koje tvore najjednostavniji, bazični elementi.
o voditelju:
Mario Petrak je diplomirani dizajner i kreativni direktor u Petrak-Žaja studiju. Nakon više od petnaestak godina aktivnog bavljenja strukom, radova izloženih na brojnim izložbama u Hrvatskoj i objavljivanih u stručnim časopisima i publikacijama u Hrvatskoj i inozemstvu, želi se posvetiti educiranju drugih i prenošenju stečenog znanja i iskustva na mlade. Smatra da je u današnje doba, u kojem dominiraju vizualne poruke, podučavanje i razumijevanje osnovnih principa vizualnih komunikacija temelj svake ozbiljne naobrazbe.

mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18
vrijeme: 31.01.2015., 10-12:30
kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
* ukoliko radionicu pohađa dijete iz iste obitelji (brat, sestra), cijena je 40 kn po djetetu

Uzrast: 1. – 4. razreda osnovne škole
rok prijave: 30.01.2015. do 16 sati

Program radionica kao i vijesti iz područja dizajna za najmlađe možete pratiti na facebook stranici Dizajnerske Početnice

maja subotić
voditeljica projekta Dizajnerske početnice
Hrvatsko dizajnersko društvo

.