Dizajnerska početnica: Tiha slikovnica, glasne priče

Untitled-Artwork (Custom)

U subotu 30. rujna 2023. godine s početkom u 10:00 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica pod nazivom TIHA SLIKOVNICA, GLASNE PRIČE. Voditeljica radionice je ilustratorica, autorica i animatorica HANA TINTOR. Rok za prijavu je petak 29. rujna do 15 sati. Radionica je namijenjena nižim razredima osnovne škole.

Na radionici Tiha slikovnica, glasne priče prvo ćemo se podsjetiti najdražih priča. Sjetit ćemo se od koga bježi Crvenkapica, tko je usnuo najduži san ili tko je zalutao u kuću sagrađenu od slatkiša. Priču ćemo podijeliti na osnovne elemente svake priče: uvod, zaplet, zaokret ili vrhunac, rasplet i kraj, a onda ćemo te iste elemente i ilustrirati.

Crtat ćemo narativnu seriju omiljene priče bez da koristimo tekst. Rezultat radionice je slikovnica bez teksta, tzv. tiha slikovnica, ali s glasnim ilustracijama!

Datum održavanja: subota, 30. rujna 2023. godine, s početkom u 10.00 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 1 1/2 h (od 10.0 – 11.30).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 29.rujna 2023. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

Radionica je namijenjena nižim razredima osnovne škole.

Više o voditeljici radionice: 
Hana Tintor je ilustratorica, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova. Diplomirala je vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu, a zatim i ilustraciju u Cambridge School of Art (Anglia Ruskin, Cambridge, UK). Ideje pronalazi prisluškujući tuđe razgovore i promatrajući ljude oko sebe. Ilustrirala je slikovnice (za djecu i odrasle), oslikala vanjske zidove i zidove interijera, ilustrirala članke u časopisima, dizajnirala i režirala kratke animirane filmove.

Hanine ilustracije su brze, zaigrane, hrabre, konceptualne i duhovite. Projektima pristupa individualno i smisaono, što rezultira iznenađenjem i narativom koji poziva promatrača na dovršavanje priče.