Dizajnerska početnica: STRIPKOVNICA

U subotu 16. rujna s početkom u 10 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu u okviru programa Dizajnerske početnice održat će se radionica stripa pod nazivom STRIPKOVNICA. Voditelj radionice je dizajner DAVOR ŠUNK, a radionica je namijenjena djeci od 10 do 15 godina.

O radionici

Radionica stripa je podijeljena u nekoliko faza. U prvom dijelu radionice polaznici će se upoznati s općenitim spoznajama o pojmu stripa i njegovoj arhitekturi, nakon čega će učiti pisati sinopsise i kratke scenarije za strip. S obzirom da se radionica bazira na izradi jedne table stripa slijedi razrada strip junaka (glavnog lika) i njegova animacija. Nakon razrade polaznici postavljaju kompoziciju strip table u olovci. Nakon što se isprave sve nastale greške slijedi završna faza – ‘tuširanje’ flomasterima te završetak likovnog djela.

Na radionici će polaznici savladati osnove strip stvaralaštva.

Cilj radionice je potaknuti likovno literarno stvaralaštvo kod djece i mladih te osvijestiti i nadograditi potrebu i svrhu cjelovitog principa komunikacije.

O voditelju:

Davor Šunk, samohrani dizajner
Stripove je počeo crtati u ranom djetinjstvu i crta ih do sada. Objavljuje stripove, ilustracije i pjesme u dječjim časopisima (Smib, Prvi izbor, Radost, Junior film). Drži predavanja iz crtanja i vizualnih komunikacija u privatnoj školi Zagrebački centar za poduku i gost je predavač iz područja vizualnih komunikacija i fotografije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Autor je više uspješnih maskota kao što su Smibić (dječji časopis Smib), Jufi (časopis za djecu za animirani film Junior film), itd. Dugi niz godina vodi strip radionice za djecu i odrasle (kulturni klub O’grada, Šibenski festival djeteta, festival Sedam dana stvaranja, Gradske knjižnice i čitaonice,…). 2014. godine osvojio je nagradu Kiklop za knjigu Palac Sim i palac Tam (ilustracije i dizajn). Od 2013. godine član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.