Dizajnerska početnica @Špancirfest: Una Rebić — Zastavljajmo

zastavljamo-una-rebic

U subotu 26. kolovoza 2017. s početkom u 15 sati u okviru programa MOP Špancirfesta u Varaždinu održat će se Dizajnerska početnica pod nazivom ZASTAVLJAJMO koju će voditi Una Rebić. Radionica je namijenjena za osnovnoškolce, a prijaviti se možete putem online prijavnice.

 

Opis radionice:

U doba sve izraženijeg individualizma i razdvajanja gonjenog strahom, najmlađe je potrebno podsjetiti na vrijednosti tolerancije i zajedništva, u svom bogatstvu raznolikosti koje ovaj planet posjeduje. Radionica sastavljanja odnosno zastavljanja  bit će zato posvećena osmišljavanju još službeno nepostojeće zastave Zemlje—planeta kojeg (zajedno) obitavamo.

Nakon kratkog uvoda u povijest i osnovna grafička načela dizajna zastava—discipline poznate pod imenom veksilografija, krenut ćemo u grupno promišljanje postojećih te ideaciju i dizajn nove zastave naše planete.

Svi polaznici izradit će i ponijeti sa sobom odabranu zastavu.

Ciljana dobna skupina: osnovna škola

Prijava za radionicu.: https://goo.gl/forms/lvT27BiLuxYRI6hj1

Lokacija radionice: Varaždin, Ul. Ljudevita Gaja – MOP kutak https://goo.gl/maps/SjsEYdua2Kz

 

VODITELJICA RADIONICE

UNA REBIĆ multidisciplinarna je praktičarka. Obrazovanje stječe u polju dizajna (BA) i medijske umjetnosti (MA), a između dva studija također i višegodišnje iskustvo u umjetničkoj direkciji i promociji glazbenih događaja u Italiji gdje je studirala i radila. Trenutno živi u Ljubljani dok aktivno djeluje i u Rijeci. Smatra da ju iskustvo edukacije i rada s mladima i mlađima obogaćuje i otvara prostor za uzajamno prenošenje znanja.