Dizajnerska početnica: Slika glazbe

U subotu, 2. prosinca 2023. godine, s početkom u 10 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu pod nazivom SLIKA GLAZBE. Voditelj radionice je dizajner Marko Borota, a rok za prijavu je 1. prosinca do 15 sati. Ideja radionice je upoznati polaznike i polaznice s kulturom DIY plakata (uradi sam plakat) i primjenom na ono što je u glazbi danas blisko mladima.

Na radionici Slika glazbe analizirat ćemo primjere plakata i plakat kao formu, te mu pristupiti analogno na “učini sam” način. Svaki polaznik i polaznica odabrat će vrstu glazbe, izvođača ili bend za koji će napraviti plakat. U procesu će učiti o kompoziciji, hijerarhiji informacija i kako vizualizirati ekspresivnost i zvuk odabrane glazbe.

U uvodnom dijelu radionice kratko ćemo razgovarati o početcima plakata i njegovoj primjeni u raznim subkulturama, a onda ih usporediti s glazbenim plakatima danas. Polaznici će se upoznati s DIY etikom i kako se primjenjuje na medij plakata. Pričat ćemo i o glazbi koja je danas popularna, zašto i što im se sviđa, koja im je glazba draga i za koju bi voljeli napraviti vizual? Vjerojatno ćemo i slušati tu glazbu :). “Brainstorming” kreće od apstrahiranja glazbe kroz riječi i prikupljanje tih opisnih pojmova. Zatim ulazimo u dizajnerski proces skiciranja pojmova i dolazimo do prvih ideja.

Datum održavanja: subota, 2. prosinca 2023. godine, s početkom u 10.00 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 2 h (od 10.00 – 12.00).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici. Na radionici snimamo i kratki film koji će biti objavljen na našem youtube kanalu.

Rok za prijave je petak 1. prosinca 2023. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Radionica je besplatna.

 

Više o voditelju radionice:
Marko Borota diplomirao je Dizajn novih medija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Tijekom studija, razvio je interes za tipografiju i specijalizirao dizajn pisma pod mentorstvom profesora Nikole Đureka. Dizajnersko iskustvo stekao je u volonterskim i freelance projektima, a zadnje četiri godine pliva u agencijskim vodama. U slobodno vrijeme, strastveno trenira plivanje (u bazenu).