Dizajnerska početnica: Recycled

U subotu, 23. rujna 2023. godine s početkom u 10.00 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu viših razreda osnovne škole (od 5. – 8. razreda) pod nazivom “Recycled”. Radionicu vodi produkt dizajnerica Ada Kezić, a rok za prijavu je petak, 22. rujna 2023. godine u 15 sati.

Pozivamo svu zainteresiranu djecu da nam se pridruže na radionici “Recycled”. Cilj ove radionice  je uključiti djecu u proces stvaranja/dizajniranja s definiranim zadatkom, pri čemu ćemo koristiti materijale koji nastaju reciklažom; guma, plastika, drvo, karton, kao i ostali razgradivi materijali. Različite proizvode koji su dotrajali ćemo obnoviti i dati im novu funkciju, iskoristiti pojedine dijelove i dobiti nove proizvode.

Radionicom “Recycled” želimo potaknuti kreativnost i vještinu pri izradi takvih predmeta/proizvoda, kao i razmišljanje o uporabi po mogućnosti ekoloških materijala ili reciklaži postojećih materijala čime proizvodu dajemo dodatnu vrijednost.

Datum održavanja: subota, 23. rujna 2023. godine, s početkom u 10.00 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 2  1/2 h (od 10.00 – 12.30).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 22. rujna 2023. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Ova besplatna radionica je namijenjena višim razredima osnovne škole.

Polaznice i polaznici na radionicu mogu donijeti neki dotrajali proizvod (poput stare stolice, taburea, jastuka, lampe, torbe ili pak šarenih plastičnih ili papirnatih vrećica, čepova od plastičnih boca, limenki, samih plastičnih boca, ostataka tkanina, stare odjeće, remenja, špage, vune za pletenje, starih časopisa, plastičnih omota za knjige i slično) kojeg bi onda obnovili ili pretvorili u novi proizvod.

Više o voditeljici radionice:

Ada Kezić magistrirala je 1996. godine na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Do 2010. je radila kao “in house” dizajnerica za razne hrvatske proizvođače namještaja. 2013. osniva vlastiti dizajnerski studio A1 FORMAT. Radi na projektima koji objedinjuju industrijski/produkt dizajn, dizajn interijera, izložbeni i grafički dizajn. Članica je HZSU-a, HDD-a, ULUPUH-a. Izlagala je na međunarodnim sajmovima i izložbama u Zagrebu, Splitu, Beogradu, Ljubljani, Kölnu, Stockholmu, Milanu. Glavni joj je moto: “Jednostavnost”.