DIZAJNERSKA POČETNICA: Reciklotisak@MUO

Novu sezonu Dizajnerske početnice otvaramo ove subote u Muzeju za umjetnost i obrt, gdje će dizajnerski dvojac This Town Needs Posters srednjoškolcima i polaznicima 7. i 8. razreda osnovne škole pokazati kako od starog papira i drveta izraditi sve potrebno za ručni tisak unikatnih plakata! Prijave se primaju do petka 23. rujna.

 

Koristeći svakodnevne materijale upoznat ćemo vještinu ručnog visokog tiska. Polaznici će prvo izraditi vlastiti papir različitih tekstura, boja i debljina papira, potom od iskorištenog drveta izraditi jednostavne tiskarske forme sa željenim uzorcima, te na kraju bojama iz kućne radinosti otisnuti vlastite grafičke unikate.

Radionica se održava u subotu 24. rujna od 11 do 14 sati u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt, a namijenjena je polaznicima kasnog osnovnoškolskog (7. i 8. razred), te srednjoškolskog uzrasta. Kotizacija iznosi 50 kuna, a prijaviti se možete do petka, 23. rujna u 17 sati na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr. Radionica se odvija kao popratni program Izložbe hrvatskog dizajna 1516.

proc_02

 

This Town Needs Posters je platforma za dizajn i ručni, analogni tisak koju sačinjavaju zagrebački arhitekti i grafičari Sven Sorić i Hrvoje Spudić. U svom radu naglasak stavljaju na materijale, proces i tehniku rada, te sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenosti proizašle iz procesa, prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Djeluju na području nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima.

https://www.muo.hr/blog/2016/09/19/this-town-needs-posters-reciklotisak-muo/

proc_03