Dizajnerska početnica: Radionica animacije u plastelinu

U subotu, 9. ožujka 2024. godine s početkom u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za SREDNJOŠKOLCE pod nazivom Radionica animacije u plastelinu. Voditeljica radionice je grafička dizajnerica Nina Klarić, a rok za prijavu je petak 8. ožujka do 15 sati.

O radionici

Voliš dizajn likova i animaciju? Pridruži nam se na radionici! Vraćamo se u djetinjstvo i igramo plastelinom, ali ovog puta uz ozbiljan cilj – stvaramo kratki animirani film. Istraživat ćemo pokret, promjene formi i oblika te različite pristupe stop-animaciji. Analiziramo funkciju animacije kroz više tipova primjena, ‘loopamo’ sekvence, konstruiramo, dekonstruiramo, igramo se ritmom i vodimo naraciju. Naučit ćemo također i osnove izrade lutaka u plastelinu, ali i kako scenografski iskoristiti sve oko nas što nam padne pod ruku 🙂

Cilj radionice je zainteresirati  mlade za tehniku stop animacije te pokazati mogućnosti korištenja videa kao kreativnog medija općenito.  Rezultat radionice je kratki film polaznica i polaznika, a osim što  će se moći pohvaliti napravljenim, možda će poželjeti i prenijeti naučeno.
Tko zna, možda zapalimo i iskru nečije buduće profesije :). Veselimo se novoj avanturi!

Radionica je besplatna, a namijenjena je isključivo SREDNJOŠKOLCIMA.

Datum održavanja radionice je subota,  9.3.2024. godine.

Predviđeno trajanje radionice je 3h , (od 10.30 – 13.30).

Rok za prijave je petak 8.3.2024. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Broj mjesta na radionici je ograničen. Na radionici, osim samog filmića s likovima od plastelina, snimamo i kratki film, koji objavljujemo na našem youtube kanalu.

O voditeljici radionice:
Nina Klarić – rođena 1985. u Zagrebu, nakon završetka Grafičkog fakulteta, smjer Dizajn grafičkih proizvoda, bavi se pretežno videom, fotografijom i animacijom u vidu dizajniranja, snimanja, montiranja i kolažiranja materijala. Surađivala je na videospotovima brojnih autora (2Cellos, Jinx, Vatra, Lidija Bajuk, Ansambl Lipe…), izradila je i opremila mnoge dokumentarne i promidžbene videe umjetničkih instalacija, performansa i izložbi za razne kulturne organizacije (Pogon, Kultura nova, Francuski institut), te mnoštvo komercijalnih videa za on-line promociju (Preminger pivo, T-com, Karlovačka pivovara, Lidl, Igloo..) U autoričinom radu ističu se i multimedijalni projekti, kao npr. video-mapping na otvorenju 3D kina u Dubrovniku, VJ-inzi po klubovima u Zagrebu (Močvara, Medika, itd.), dizajn video zida na turneji Jinxa 2014. u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj, te ponovno 2018. godine za potrebe snimanja dvd-a, nastupa na Inmusicu i prateće turneje. Pohađala je dvije radionice stop animacije u programu AKC Attacka, 2018. godine radionicu animacije u organizaciji Zagreb filma pod vodstvom Tima Allena, te 2019. scenarističku radionicu Phila Parkera. Zajedno sa Dinom Karadžić vodi radionice stop animacije u školama ( Novska, Metković, Petrovsko, Brač..) te u zatvoru Remetinec gdje je suradnja uspješna već tri godine. Video sa zadnje zatvorske radionice ove godine bio je prikazan na Danima hrvatskog filma. Trenutno radi na svom debitantskom kratkom animiranom filmu u produkciji Zagreb filma.