Dizajnerska početnica: Ponovo novo

U subotu 2. srpnja 2022. godine s početkom u 10 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Ponovo Novo. Voditeljica radionice je dizajnerica Nataša Mihaljčišin. Rok za prijavu je petak 1. srpnja do 15 sati, radionica je namijenjena djeci od 11. – 14. godina.

Radionica Ponovo novo ima za cilj  upoznati djecu kako brza i pretjerana potrošnja djeluje na okoliš i koliko je važno biti svjestan štetnog utjecaja u povećanom stvaranju otpada.

Radionica započinje razgovorom o odjeći; kako ju nosimo, koliko dugo, kad je više ne želimo nositi i što nam je u vezi s odjećom važno, te kako razmišljamo o njenom redizajniranju i obnavljanju. Upoznali bi se s pojmom dekonstrukcije u dizajnu i primijenili bi ga u preoblikovanju nekih svojih starih, već iznošenih, odjevnih komada koje nam je ili bilo teško odbaciti ili smo mislili da ih više ne želimo nositi. Jednostavnim dizajnersko tehničkim postupcima bi se reanimirale potrošene vrijednosti.

Datum održavanja: subota, 2. srpnja 2022. godine, s početkom u 10 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 2h (od 10.00 – 12.00).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 1. srpnja 2022. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

Napomena: mole se djeca da na radionicu donesu vlastite odjevne predmete koje više ne nose.

Više o voditeljici radionice: 

Nataša Mihaljčišin, samostalna umjetnica iz Zagreba rođena je 1966. u Prnjavoru, BiH. Nakon srednje škole seli u Zagreb gdje upisuje Studij građevinskih znanosti. Modnim dizajnom se počinje baviti 1993. godine. Od 1993. do 1995. godine je sudjelovala nekoliko puta na Međunarodnim modnom natjecanju „Fashion News“ u Opatiji gdje je tri puta nagrađena a 1994. godine osvaja posebnu nagradu Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu s pravom na upis Studija modnog dizajna bez polaganja prijemnog ispita. 1997. godine je s Martinom Vrdoljak Ranilović osnovala studio I-GLE, u okviru kojeg su zajedno realizirale 27 projekata, različitih modnih revija i sudjelovale na nekoliko skupnih izložbi. Od 2019. djeluje kao samostalna autorica sa statusom samostalnog umjetnika.