Dizajnerska početnica: Ne sudi dizajn, radi sudizajn

U subotu 22. listopada 2022. godine s početkom u 10:30 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Ne sudi dizajn, radi sudizajn. Voditeljica radionice je dizajnerica Ana Armano Linta. Rok za prijavu je petak 21. listopada do 15 sati. Radionica je namijenjena nižim razredima osnovne škole.

Više o radionici Ne sudi dizajn, radi sudizajn

Kad više ljudi radi na istoj stvari, rezultat bude uvijek iznenađujući! Jednoj osobi je teško predvidjeti što će druga osmisliti, trećoj teško zamisliti što je prva htjela, petoj neobično nastaviti na čemu je četvrta započela. U svakom slučaju, svi trebaju biti spremni otpustiti svoja očekivanja i biti hrabri prihvatiti se sudizajna. Drugim riječima, prepustiti se neočekivanim obratima i iznenađujućim rezultatima!

Na ovoj radionici bavit ćemo se (bri)kolažem kroz timski rad. Rezat ćemo, trgati, savijati i gužvati razne materijale, pa čak i one za koje možda inače mislimo da su neiskoristivi. Potom ćemo ih lijepiti, slagati, vezati i spajati u nešto novo. A u što? Odlučit ćemo na licu mjesta! Jeste li spremni za iznenađenja?

 

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole.

Datum održavanja radionice je subota, 22. listopada 2022. godine.

Predviđeno trajanje radionice je 1 1/2 sat (od 10.30 – 12 h).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati  Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 21. listopada do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

 

Više o voditeljici radionice

Ana Armano Linta je kulturna kreativka, dizajnerica i edukatorica. Završila je Studij dizajna u Zagrebu (mag. dizajna) i Gaia Education obrazovne programe s podruškom UNESCO-a. Djeluje kroz Studio Armano Linta za arhitekturu, dizajn interijera i produkt dizajn te tim Satelit edukacije za održivost i regenerativnost. U svom radu, bilo da se radi o dizajnu ili kreiranju i facilitiranju participativnih radionica, spaja kreativnost i integrativnu održivost vjerujući u pozitivne promjene. Nagrađivana je za projekte koji su edukativni, društveno i ekološki održivi.