Dizajnerska početnica: Napravi svoju slikovnicu

prva

U subotu, 27. svibnja 2023. godine s početkom u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (od 1. – 4. razreda) pod nazivom “Napravi svoju slikovnicu”. Radionicu vode dizajnerica vizualnih komunikacija Lada Kušec Deči i industrijski dizajner Vedran Šimić, a rok za prijavu je petak 26. svibnja 2023. godine u 15 sati.

Pozivamo svu zainteresiranu i kreativnu djecu, na novo izdanje omiljene dječje radionice izrade vlastite slikovnice. Osnovu priče napisala je spisateljica Ksenija Kušec, no u tekstu se nalaze ‘rupe’ koje djeca ispunjavaju vlastitim idejama, pa tako sami biraju likove, smjer radnje, čak i kraj priče.

Djeca će također sama ilustrirati slikovnicu. Ovakvim pristupom želimo djeci omogućiti atmosferu u kojoj nema straha od pogrešaka ili boljih i lošijih ideja, već samo zabave i kreativne slobode. Tako se razvijaju vještine crtanja, osnova pisanja, storytellinga i mašta. Na kraju će djeca kući ponijeti vlastitu slikovnicu, jedinstvenu u svijetu.

Tema ovog izdanja slikovnice su dogodovštine jednog djeteta dok su roditelji na poslu.

Radionica je besplatna, a namijenjena je isključivo učenicima i učenicama od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Datum održavanja radionice je subota, 27. svibnja 2023.

Predviđeno trajanje radionice je 2 1/2 h  (od 10.30 – 13.00).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati  Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 26. svibnja do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Tko vodi radionicu?

Lada Kušec Deči diplomirala je dizajn vizualnih komunikacija pri Arhitektonskom fakultetu  Zagrebu, u rujnu 2022. godine, te od tad radi kao freelance dizajnerica, content kreatorica i voditeljica radionica. Do sad je vodila 5 uspješnih dječjih radionica u Zagrebu, Sisku, na Zlarinu i Krapnju. Obožava rad s djecom i želi ih potaknuti u razvijanju kreativnog razmišljanja, jer smatra da se u školskom sustavu to ne radi dovoljno.

Vedran Šimić je industrijski dizajner diplomirao u Norveškoj 2022. godine. Vodio je kreativne radionice u Trondheimu i Bordeaux-u. Zalaže se za funkcionalan i inovativan dizajn, a posebnu pažnju pridaje interakciji između ljudi i tehnologije.