Dizajnerska početnica – Napravi svoju slikovnicu – RADIONICA JE POPUNJENA

U subotu, 17. travnja 2021. godine s početkom u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (od 1. – 4. razreda) pod nazivom “Napravi svoju slikovnicu”. Voditeljice radionice su studentice Lada Kušec Deči, Nika Buterin i Leona Miškov, a rok za prijavu je petak 16. travnja u 15 sati.

Pozivamo zainteresiranu i kreativnu djecu, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, na jedinstvenu radionicu izrade slikovnice.

Osnovu priče napisala je spisateljica za djecu Ksenija Kušec, a polaznici će sami birati likove, smjer radnje, pa čak i kraj priče. . .  I sam tekst bi imao ‘rupe’ koje bi djeca popunjavala.

Primjer rečenice iz knjige: bok zovem se ____ i najdraža mi je životinja _____, a hrana koju mrzim je ______. Sudionici radionice  sami bi popunjavali te praznine svojim odgovorima i crtali  ilustracije te bi na kraju imali svoju vlastitu slikovnicu koju su napravili u suradnji s pravom spisateljicom.

Ovim bi putem razvijali vještine crtanja, maštu, osnove pisanja.

Djeca će svoj tekst i ilustrirati, te će tako na kraju nastati njihova vlastita slikovnica kakva nigdje ne postoji.

Cilj radionice je omogućiti djeci da se kreativno izraze i sami biraju što će se u priči i dogoditi, a isto tako kako će slikovnica izgledati.

Radionica je besplatna, a namijenjena je isključivo učenicima i učenicama od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Datum održavanja radionice je 17. travnja 2021.

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Predviđeno trajanje radionice je 2  1/2 h, (od 10.30 – 13.00).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati  Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 16. travnja 2021.  do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Radionicu vode Lada, Nika i Leona koje se jako vesele ovom kreativnom projektu.

 

O voditeljicama:

Lada Kušec Deči i Nika Buterin su studentice dizajna: Lada na Studiju dizajna, Nika na Grafičkom fakultetu, a treća voditeljica, Leona Miškov, studentica je sociologije. Vole rad s djecom te ih žele potaknuti u razvijanju kreativnog razmišljanja jer smatraju da se u školama dječji um zatvara i ne potiče na kreativno razmišljanje. Također im žele pružiti priliku da naprave svoju jedinstvenu slikovnicu. 

Sudjelovanje na radionici moguće je uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Mi ćemo omogućiti djeci zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva za ruke i mjerenje temperature prije početka radionice. Roditelje  pozivamo da prije dolaska na radionicu izmjere temperaturu djetetu kod kuće, te nas o eventualnim simptomima obavezno obavijestite i ne dovodite dijete na radionicu.