Dizajnerska početnica @MOPŠpancirfest: Una Rebić — Zastavljajmo

zastavljajmo_900px

U petak 12. svibnja s početkom u 16 sati u okviru programa MOP Špancirfesta u Varaždinu održat će se Dizajnerska početnica pod nazivom ZASTAVLJAJMO koju će voditi Una Rebić. Radionica je namijenjena za djecu viših razreda osnovne škole, a prijaviti se možete putem online prijavnice.

 

MOP Špancirfest 06 je šesto izdanje već poznatog malog multimedijalnog festivala koji obuhvaća predavanja, tjedne radionice, izložbe, video projekcije, interaktivne instalacije, performanse, filmske projekcije te audio-vizualne instalacije integrirane uz njegov glazbeni program.

 

OPIS RADIONICE

U doba sve izraženijeg individualizma i razdvajanja gonjenog strahom, najmlađe je potrebno podsjetiti na vrijednosti tolerancije i zajedništva, u svom bogatstvu raznolikosti koje ovaj planet posjeduje. Radionica sastavljanja odnosno zastavljanja  bit će zato posvećena osmišljavanju još službeno nepostojeće zastave Zemlje—planeta kojeg (zajedno) obitavamo.

Nakon kratkog uvoda u povijest i osnovna grafička načela dizajna zastava—discipline poznate pod imenom veksilografija, krenut ćemo u grupno promišljanje postojećih te ideaciju i dizajn nove zastave naše planete.
Svi polaznici izradit će i ponijeti sa sobom odabranu zastavu.

 

VODITELJICA RADIONICE

UNA REBIĆ multidisciplinarna je praktičarka. Obrazovanje stječe u polju dizajna (BA) i medijske umjetnosti (MA), a između dva studija također i višegodišnje iskustvo u umjetničkoj direkciji i promociji glazbenih događaja u Italiji gdje je studirala i radila. Trenutno živi u Ljubljani dok aktivno djeluje i u Rijeci. Smatra da ju iskustvo edukacije i rada s mladima i mlađima obogaćuje i otvara prostor za uzajamno prenošenje znanja.

 

Prijavnica za početnicu

 

U subotu 13.5.2017. radionicu pod nazivom The many sides of paper održala je MAJA JANDRIĆ.