Dizajnerska početnica – Moja jedinstvena slikovnica – RADIONICA JE POPUNJENA

U subotu, 26.ožujka 2022. godine s početkom u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (od 1. – 4. razreda) pod nazivom “Moja jedinstvena slikovnica”. Voditeljice radionice su studentice Lada Kušec Deči i Leona Miškov, a rok za prijavu je petak 25. ožujka 2022. godine u 15 sati. Broj mjesta na radionici je ograničen.

Pozivamo zainteresiranu i kreativnu djecu, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, na jedinstvenu radionicu izrade slikovnice.

Osnovu priče napisala je spisateljica za djecu Ksenija Kušec, a polaznice i polaznici će sami birati likove, smjer radnje, pa čak i kraj priče. . .  I sam tekst bi imao ‘rupe’ koje bi djeca popunjavala.

Primjer rečenice iz knjige: bok zovem se ____ i najdraža mi je životinja _____, a hrana koju mrzim je ______. Sudionici radionice  sami bi popunjavali te praznine svojim odgovorima i crtali  ilustracije te bi na kraju imali svoju vlastitu slikovnicu koju su napravili u suradnji s pravom spisateljicom.

Ovim bi putem razvijali vještine crtanja, maštu, osnove pisanja.

Djeca će svoj tekst i ilustrirati, te će tako na kraju nastati njihova vlastita slikovnica kakva nigdje ne postoji.

Cilj radionice je omogućiti djeci da se kreativno izraze i sami biraju što će se u priči i dogoditi, a isto tako kako će slikovnica izgledati.

Radionica je besplatna, a namijenjena je isključivo učenicima i učenicama od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Datum održavanja radionice je u subotu,  26. ožujka  2022.

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Predviđeno trajanje radionice je 2h, (od 10.30 – 12.30).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati  Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 25. ožujka 2022.  do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Radionicu vode Lada i Leona koje se jako vesele ovom kreativnom projektu.

O voditeljicama:

Voditeljice ove radionice su Lada Kušec Deči, studentica dizajna i Leona Miškov, studentica sociologije. Dvije prijateljice koje obožavaju rad s djecom. Do sad su vodile niz uspješnih dječjih radionica u Zagrebu, na Zlarinu i Krapnju. Žele potaknuti djecu u razvijanju kreativnog razmišljanja. Također im žele pružiti priliku da naprave svoju jedinstvenu slikovnicu.