Dizajnerska početnica: Modna revija

U subotu 17. veljače 2024. godine s početkom u 10:00 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu u Boškovićevoj 18, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica za djecu pod nazivom MODNA REVIJA. Voditeljica radionice je modna dizajnerica Nataša Mihaljčišin. Rok za prijavu je petak, 16. veljače do 15 sati, radionica je namijenjena djeci svih uzrasta!

Zbog velikog interesa ponavljamo jednu od omiljenih radionica u sklopu Dizajnerske početnice, a to je Modna revija, autorice i voditeljice Nataše Mihaljčišin. Cilj ove radionice je upoznati djecu s procesom i specifičnostima modnog dizajniranja, kao i karakteristikama i kreativnim mogućnostima prezentacije mode, uključujući i nadogradnju koja odjeći pridaje modni značaj.

Ova radionica usredotočena je na prezentaciju mode putem modne revije, a istovremeno istražuje i objašnjava funkcioniranje modnog sustava koji transformira odjeću u modu. Kroz zajednički rad, konstruirat ćemo način kako stvoriti modni događaj. Upotrijebit ćemo redizajn postojećih odjevnih resursa kako bismo istovremeno oblikovali i stilizirali modni izgled svih sudionica i sudionika radionice. Na taj način zajedno ćemo osmisliti modnu reviju u kojoj će sudjelovati polaznice i polaznici radionice.

Na radionici ćemo snimiti i kratki film, te ga objaviti na našem youtube kanalu.

Datum održavanja: subota, 17. veljače 2024. godine, s početkom u 10:00 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 2h (od 10:00 – 12:00).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak, 16. veljače 2024. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

Napomena: mole se djeca da na radionicu donesu vlastite odjevne predmete koje više ne nose.

 

Više o voditeljici radionice:
Nataša Mihaljčišin, samostalna umjetnica iz Zagreba rođena je 1966. u Prnjavoru, BiH. Nakon srednje škole seli u Zagreb gdje upisuje Studij građevinskih znanosti. Modnim dizajnom se počinje baviti 1993. godine. Od 1993. do 1995. godine je sudjelovala nekoliko puta na Međunarodnim modnom natjecanju „Fashion News“ u Opatiji gdje je tri puta nagrađena a 1994. godine osvaja posebnu nagradu Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu s pravom na upis Studija modnog dizajna bez polaganja prijemnog ispita. 1997. godine je s Martinom Vrdoljak Ranilović osnovala studio I-GLE, u okviru kojeg su zajedno realizirale 27 projekata, različitih modnih revija i sudjelovale na nekoliko skupnih izložbi. Od 2019. djeluje kao samostalna autorica sa statusom samostalnog umjetnika.