Dizajnerska početnica MALI KARTOGRAFI

U subotu, 19. ožujka 2016. s početkom u 10 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, održat će se Dizajnerska početnica ‘MALI KARTOGRAFI’ koju će voditi dizajnerica Maja Matas!

Različite karte i mape — geografske, prometne, ulične i mnoge druge — svuda su oko nas. Ova će nas Početnica naučiti kako ih gledati i čitati, kako na njima označavati važne informacije, ali i kako sami možemo kreirati jednostavne karte prema kojima se svatko može lako snaći! Radionica se sastoji od tri segmenta: prvo ćemo pogledati niz raznovrsnih primjera dobro dizajniranih mapa, te vidjeti koji su njihovi zajednički elementi poput jednostavnog mjerila, kodiranja bojom i međusobnog odnosa grafičkih elemenata. U drugom ćemo dijelu na postojeće mape ucrtavati svoje sadržaje — npr. put od kuće do škole ili pak omiljena mjesta u svome kvartu. Na kraju ćemo izrađivati vlastite mape s posebnom namjenom, bile one karte pravog grada s naznačenim bitnim građevinama i mjestima, ili pak maštovite mape skrivenog blaga. Pritom ćemo paziti na sve što smo naučili kako bi naša karta kroz korištenje boje, linije, mjerila i odnosa veličina bila čitljiva, razumljiva i lijepa.

Radionica je namijenjena polaznicima nižih i viših razreda osnovne škole, a koncipirana je kao 3 školska sata u ukupnom trajanju od 120 minuta.

Maja Matas nagrađivana je dizajnerica, magistrica dizajna sa Studija dizajna i doktorantica Grafičkog fakulteta u Zagrebu. Međunarodno djeluje u domeni produkt dizajna i dizajna vizualnih komunikacija, te radi kao predavač na fakultetima u Zagrebu i Ljubljani.

Mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18, Zagreb
Vrijeme: subota, 19. ožujka 2016., 10–12 sati
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
Uzrast polaznika: niži i viši razredi osnovne škole
Rok za prijave: do petka, 18. ožujka 2016. u 17 sati, na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr