Dizajnerska početnica: Lego – Stop animacija – RADIONICA POPUNJENA

ilustracija (Custom)

U subotu, 9. studenoga 2019. godine s početkom u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu viših razreda osnovne škole i srednjoškolce pod nazivom Lego – Stop animacija. Voditeljica radionice je grafička dizajnerica Nina Klarić, a rok za prijavu je petak 8. studenoga u 15 sati.

 

O radionici

Tko se ne voli igrati ‘Legićima’ ? Na zabavan način, uz dobro poznate figure, upoznat ćemo se s animacijom i vježbati strpljivost u malim pomacima koji predstavljaju princip tehnike. Od osnova storyboarda, postavljanja scene, kamere i svjetla do same animacije likova, kroz radionicu, polaznici će ukratko proći sve korake potrebne za produkciju vlastitog kratkog  filma u tehnici stop-animacije s Lego figurama.

Cilj radionice je kroz igru približiti mladima animaciju kao tehniku, te ih preko njima bliskih likova iz popularne kulture, zainteresirati  za kreativni i timski dijalog. Kroz zabavan sadržaj  vježbat ćemo rad u grupi, planiranje scena, te neminovni kompromis oko istih.  Cilj radionice je također i osposobljavanje polaznika za samostalnu izradu sličnih animacija, te poticanje izražavanja i stvaranja u video mediju. Polaznici su pozvani da donesu svoje/posuđene Lego figure i elemente. Produkt radionice je kratki animirani film koji će polaznici imati za uspomenu, pokazivati prijateljima i rodbini, te možda i na njih prenijeti naučeno

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.

Datum održavanja radionice je 9. studenoga 2019.

Predviđeno trajanje radionice je 3 h, (od 10.30 – 13.30).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati  Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 8. studenoga do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

O voditeljici radionice

Nina Klarić – rođena 1985. u Zagrebu, nakon završetka studija dizajna na Grafičkom fakultetu, bavi se pretežno videom, fotografijom i animacijom u vidu dizajniranja, snimanja, montiranja i kolažiranja materijala. Surađivala je na videospotovima brojnih autora (2Cellos, Jinx, Vatra, Lidija Bajuk, Ansambl Lipe, Tomislav..), izradila je i opremila mnoge dokumentarne i promidžbene videe umjetničkih instalacija, performansa i izložbi za razne kulturne organizacije (Pogon, Kultura Nova, Francuski institut..), te mnoštvo komercijalnih videa za on-line promociju (Preminger pivo, T-com, Karlovačka pivovara, Lidl, Igloo..) U autoričinom radu ističu se i multimedijalni projekti, kao npr. video-mapping na otvorenju 3D kina u Dubrovniku, VJ-inzi po klubovima u Zagrebu (Močvara, Medika, itd.), dizajn video zida na turneji Jinxa 2014. u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj, te ponovno 2018. godine za potrebe snimanja dvd-a, nastupa na Inmusicu i prateće turneje. Pohađala je dvije radionice stop animacije u programu AKC Attacka, 2018. godine radionicu animacije u organizaciji Zagreb filma pod vodstvom Tima Allena, te 2019. scenarističku radionicu Phila Parkera. Zajedno sa Dinom Karadžić vodi radionice stop animacije u školama ( Novska, Metković, Petrovsko, Brač..) te u zatvoru Remetinec gdje je suradnja uspješna već tri godine. Video sa zadnje zatvorske radionice ove godine bio je prikazan na Danima hrvatskog filma. Trenutno radi na svom debitantskom kratkom animiranom filmu u produkciji Zagreb filma.