Dizajnerska početnica: Dnevnik jednog eksperimenta

U subotu, 3. veljače 2024. godine s početkom u 10.00 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole pod nazivom DNEVNIK JEDNOG EKSPERIMENTA. Voditeljica radionice je dizajnerica Maja Subotić a rok za prijavu je petak, 2. veljače 2024. godine, do 15 h.

Više o radionici:

Interdisciplinarna radionica Dnevnik jednog eksperimenta je sinteza dizajna, umjetnosti i botanike, a pruža djeci znanja iz jednostavne, priručne kemije i botanike kroz praktične, atraktivne pokuse koji se bilježe u ručno dizajnirane dnevnike.

Na radionici ćemo savladati i osnove dizajniranja knjige u obliku dnevnika. Osim toga, “učionicu” ćemo pretvoriti u mali laboratorij gdje ćemo otkriti svijet boja i tonova koje krije svakodnevna flora.

Cilj radionice je pomoći djeci da realiziraju svoje projekte u vidu male knjige te savladaju osnovne tehnike izrade i dizajna iste.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima i učenicama nižih razreda osnovne škole.

Datum održavanja radionice je 3. veljače 2024. godine

Predviđeno trajanje radionice je 2 1/2 h (od 10.00 – 12.30).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 2. veljače 2024. godine, do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

O voditeljici radionice:
Maja Subotić je diplomirana dizajnerica vizualnih komunikacija, suvlasnica Studija Samonikla i prve održive cvjećarnice Samonikla, suosnivačica udruge Živi Atelje DK i projekta Paprat Kolektiv. Područje interesa su joj održivost, zeleni dizajn i edukacija mladih u vizualnoj kulturi.