Dizajnerska početnica: DIZAJNERSKI CRTEŽ

U subotu, 15. listopada 2016. s početkom u 14 sati, Dizajnerska početnica gostuje na konferenciji ‘Otvoreni grad – prema Interkulturnom društvenom centru’ koja se održava u staroj vojnoj bolnici u Vlaškoj 87 u Zagrebu. Nagrađivana dizajnerica i edukatorica Danijela Domljan ondje će osnovnoškolce i mlađe srednjoškolce poučiti osnovama dizajnerskog crtanja.

 

Crtanje predmeta kojeg gledamo ili prenošenje ideje ‘iz glave’ na dvodimenzionalnu plohu iziskuje poznavanje i posjedovanje određenih vještina i znanja. Jedna od metoda kojima se služe dizajneri je dizajnerski prostoručni crtež. Na radionici polaznici stječu vještine kako vidjeti i crtati odnose, kako predočiti predmete na podlozi, metodu viziranja i ‘perspektive’, elemente dizajna, stječu uvid kako postići dobru koordinaciju glave (oka) i pokreta (ruke) i druge vještine kao pomoć u prikazivanju budućih ideja.

Doc. dr. sc. Danijela Domljan, rođ. Janković, magistra dizajna, članica je HDD-a u profesionalnoj kategoriji, nagrađivana dizajnerica s dvadesetogodišnjim iskustvom rada u dizajnu namještaja i obrazovanju mladih u području dizajna proizvoda od drva. Prva je dizajnerica doktor znanosti u biotehničkom području, doktorirala s temom ‘Oblikovanje školskog namještaja kao preduvjet očuvanja zdravlja učenika’ na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, gdje radi kao docent. Od 2012. do danas u HDD-u je vodila četiri Dizajnerske početnice ‘Dizajnerski crtež’, koje su i dalje među najposjećenijim i najzanimljivijim radionicama u našem programu.

Radionica se održava u subotu, 15. listopada 2016. od 14 do 16 sati, u prostoru stare vojne bolnice u Vlaškoj 87. Prijaviti se možete do petka, 14. listopada u 17 sati mailom na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr. Na radionicu se mogu prijaviti polaznici viših razreda osnovne škole te srednjoškolci, a sudjelovanje je besplatno.

 

10403300_1063970510297539_4258455322900308994_n-1