SAMSUNG

Dizajnerska početnica: BRIŽNI LUTAK

U subotu 27. svibnja s početkom u 10 sati održava se Dizajnerska početnica pod nazivom BRIŽNI LUTAK koju će voditi MARGARETA PERŠIĆ. Radionica je namijenjena za djecu od 9 do 12 godina, a sudjelovanje je besplatno.

 

O radionici

Djeca će od  već korištenih komada dječje odjeće, najdražih majica ili šalova, tkanina veselih boja, iskrojiti i sašiti svatko po dva krpena lutka tijekom trajanja radionice. U šivanju će koristiti dugmad, trakice i konce, i od starih odjevnih predmeta stvorit će nešto novo. Svatko od polaznika radionice će jednog lutka, uz osobnu poruku za novog vlasnika, pokloniti dječjoj bolnici u Klaićevoj, a jednog će zadržati za sebe.

Ova radionica prvi puta je izvedena na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku 2013.

Molimo polaznike da sa sobom donesu svoj komad stare drage odjeće (npr. majica, šal, čarape, i sl.).

Cilj radionice je savladati osnove šivanja i krojenja, uvidjeti nepregledne mogućnosti upcyclinga te potaknuti djecu da djeluju u skladu s humanističkim ciljevima.


O voditeljici

Margareta Peršić, rođena je u Zagrebu 1976. gdje je završila Pedagošku akademiju na temu „Priča, slika, slikovnica“. Proteklih dvadeset godina aktivno se bavi i pronalazi veliko veselje u umjetničkom izražavanju bojama, izradi igračaka i lutaka, žongliranju, pripovijedanju priča te uređenju prostora. Margareta je sudjelovala na mnogim pedagoškim projektima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu te vodila brojne lutkarske, dramske i likovne radionice. Aktivna je članica ULUPUH-a u sekciji za izradu igračaka i lutaka te sekciji za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) od 2010. godine te Hrvatskog centra za dramski odgoj (HCDO). Imala je osamnaest samostalnih, te sudjelovala na šezdesetak grupnih izložbi. 2017. godine diplomirala je na Institutu za waldorfsku pedagogiju u Zagrebu (IWP)