DIZAJNERSKA POČETNICA: Boje razgovaraju

U subotu 28. ožujka 2015. s početkom u 10 sati će se održati radionica za djecu nižih razreda osnovnih škola pod nazivom Boje razgovaraju. Radionicu će voditi dizajner Mario Petrak.

O radionici: 

Radionica je zamišljena kao nastavak radionice “Točka, linija, ploha”, a namijenjena je nižim razredima osnovne škole. Kroz kratke vježbe djeca će otkriti da iako boju definiramo kao čvrsti fizički pojam, u vizualnim komunikacijama je ona relativan pojam. Rijetko kada boju doživljavamo samo kroz fizičku komponentu – naš doživljaj boje ovisi o okruženju u kojem je promatramo. Uočavamo da se naš doživljaj boja stalno mijenja. Uočavamo da boje međusobno razgovaraju.

 

O voditelju:

Mario Petrak je diplomirani dizajner i kreativni direktor u Petrak-Žaja studiju. Nakon više od petnaestak godina aktivnog bavljenja strukom, radova izloženih na brojnim izložbama u Hrvatskoj i objavljivanih u stručnim časopisima i publikacijama u Hrvatskoj i inozemstvu, želi se posvetiti educiranju drugih i prenošenju stečenog znanja i iskustva na mlade. Smatra da je u današnje doba u kojem dominiraju vizualne poruke, podučavanje i razumijevanje osnovnih principa vizualnih komunikacija temelj svake ozbiljne naobrazbe.

 

Mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18

Vrijeme: 28.03. 2015., 10:00 – 12:30

Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna

* ukoliko radionicu pohađa dijete iz iste obitelji, cijena je 40 kn po djetetu

Uzrast: 1.-4. razreda osnovne škole

Rok prijave: 27.03.2015. do 15 sati na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

 

Program radionica kao i vijesti iz područja dizajna za najmlađe možete pratiti na facebook stranici Dizajnerske Početnice