Dizajnerska početnica 2010.

U subotu, 20. ožujka 2010. u 10 sati, u HDD galeriji, bit će otvorena izložba dječjih radova nastalih na radionicama u okviru projekta “Dizajnerska početnica”. Izložba ostaje otvorena do 27. ožujka.

U proteklih nešto manje od godinu dana dogodilo se pet uspješnih izdanja Dizajnerske početnice. Inicijalno, Dizajnerska početnica je započela s radom kao pilot-projekt HDD-a kojim se nastojalo zainteresirati školsku djecu različitim temama dizajna i aktivno ih uključiti posredstvom radionica u zanimljive dizajnerske procese. Očekivano ili neočekivano, ideja početnice je izazvala veliku pozornost roditelja i djece čime je premašila početni okvir i mogućnosti. Ovakav je rezultat bio dovoljno motivirajući da pilot-projekt pokuša prerasti u ozbiljniji edukativni projekt HDD-a pa je na tom tragu i izložba radova nastalih na proteklim radionicama u okviru Dizajnerske početnice:

Mala radionica produkt dizajna / voditeljica: Ksenija Jurinec
Zdizajniraj se! / voditelj: Davor Bruketa
Bullyshit! / voditeljica: Narcisa Vukojević
Radionica Pakiraonica / voditeljica: Izvorka Jurić
Zamisliš, nacrtaš, napraviš / voditeljice: Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović (modni studio I-gle)

 

Zdizajniraj se! / voditelj: Davor Bruketa

Zdizajniraj se! / voditelj: Davor Bruketa

Izložba ostaje otvorena tjedan dana, a cilj joj je u kratkom vremenu što sadržajnije i usmjerenije senzibilizirati javnost za buduće ciljeve ovoga projekta.

Postav izložbe osmislile: Izvorka Jurić i Narcisa Vukojević