Dizajn.tv / [d]razgovor: SONJA LEBOŠ & IVAN KLISURIĆ – Tragom oblikovanja Alfreda Pala

U novom video [d]razgovoru pogledajte priču o grafičkom oblikovanju legendarnog hrvatskog umjetnika i grafičkog dizajnera ALFREDA PALA, kroz koju vas vode kulturna antropologinja SONJA LEBOŠ i grafički dizajner IVAN KLISURIĆ u dijalogu s Markom Golubom. Razgovor je vođen prilikom održavanja izložbe “Tragom oblikovanja Alfreda Pala” u HDD galeriji u prosincu 2021. godine, a dotiče sve sfere Palovog dizajnerskog rada, s naglaskom na plakatima i oblikovanju knjiga nekih od najuspješnijih biblioteka u Hrvatskoj i nekadašnjoj Jugoslaviji.

Izložba Tragom oblikovanja Alfreda Pala bila je posvećena jednom od najproduktivnijih hrvatskih grafičkih dizajnera druge polovice 20. stoljeća, likovnog urednika i autora naslovnica nekih od najtiražnijih i najvoljenijih knjiga i novinskih izdanja s kojima su odrastale generacije, ideatora i suosnivača Zgrafa, cijenjenog karikaturista i likovnog umjetnika čija je životna priča barem jednako uzbudljiva kao i njegovi radovi.

Autor: Marko Golub
Snimatelj i montažer: Miran Krčadinac
Produkcija: Hrvatsko dizajnersko društvo, 2021.

Program Dizajn.tv financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH. Izložbeni program HDD galerije financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.