Treći Zagrebački vikend galerija – Igranje u HDD-u!

ZGW HDD

Od petka 20. listopada do nedjelje 22. listopada 2017. traje treće izdanje manifestacije ZAGREBAČKI VIKEND GALERIJA / ZAGREB GALLERY WEEKEND, zajednička manifestacija 15 zagrebačkih galerija, organizacija i ustanova, nastala sa željom da publici tijekom ovog jedinstvenog vikenda olakša pristup umjetnicima, izložbama, umjetničkim i dizajnerskim radovima. HDD galerija u Zagrebački vikend galerija ulazi s izložbom POLITIKA EMOCIJA – DIZAJN INDIE VIDEOIGARA, a radno vrijeme galerije tim je povodom produljeno u sva tri dana održavanja ove manifestacije.

O Zagrebačkom vikendu galerija:
Zagrebački vikend galerija namijenjen je svima! On je poziv ljubiteljima umjetnosti i onima koji će to sada postati, kolekcionarima, umjetnicima, kustosima, obiteljima, prijateljima i svim znatiželjnicima da prošeću po galerijama, vide nove radove umjetnika, upoznaju umjetnike koji će im pričati o svojim radovima, vide uživo kako izgleda postavljanje izložbe i pitaju kustose sve o radu u galerijama. Vikend u kojem možete vidjeti više nego bilo koji drugi vikend u godini. Tijekom tri dana galerije će ponuditi niz otvorenja novih izložbi domaćih i međunarodnih umjetnika, programa uživo, vodstava kroz izložbe, nove i stare publikacije, počastiti svoje goste, razgovarati sa svima zainteresiranima, i pokazati Zagrebu i njegovim gostima svoje prostore i svoj profesionalni rad.

U HDD galeriji trenutno traje izložba Politika emocija – Dizajn indie videoigara, prema autorskoj koncepciji Srđana Laterze. Riječ je o prvoj izložbi u HDD-u isključivo posvećenoj game designu, a fokusirana je na međunarodne autore i studije koji djeluju iz nezavisne pozicije te na recentnije primjere videoigara koje dekonstruiraju etablirane žanrove, autorefleksivno propituju konvencije korisničkog iskustva i interakcije u igrama i kritički adresiraju društvene teme. Od petka 20. listopada do nedjelje 22. listopada moći ćete razgledati samu izložbu, ali i zaigrati neke od predstavljenih igara.

Osim toga, ove subote u HDD-u s početkom u 11 sati održava se i Dizajnerska početnica s temom Dizajnersko crtanje koju vodi dizajnerica Danijela Domljan, a namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.

Radno vrijeme galerije, samo za vrijeme trajanja ove manifestacije, je produljeno. U petak 20.10. otvoreni smo od 10:00 do 21:00, u subotu 21.10. od 10:00 do 19:00, a u nedjelju 22.10. od 12:00 do 17:00. Vidimo se na Zagrebačkom vikendu galerija!