Vedrana Vrabec

Vedrana Vrabec

  • Creative director
  • Rašić+Vrabec

Kontakt

vedrana.vrabec@gmail.com

Mreže


Umjetnički paviljon – od tradicije do suvremenosti

Na autorski, stručan i kreativan način ova izložba dokumentira i vrednuje projekt obnove zgrade Umjetničkog paviljona. U multimedijskoj interpretaciji dizajnera, korištenjem video i foto materijala, intervencija i prostornih instalacija, izložbene i arhivske dokumentacije te fragmenata arhitektonske ukrasne plastike ispričana je priča u povijesnom i suvremenom kontekstu o obnovi i modernizaciji zgrade Umjetničkog Paviljona kao važnoj kulturnoj instituciji na prijelomu tisućljeća.

Izložba je koncepcijski podijeljena u dvije autorske i tematske cjeline:

  1. a) Obnova zgrade (obrađuje temu s povijesnog i konzervatorskog aspekta)
  2. b) Vizija Paviljona za 21. stoljeće (obrađuje temu s aspekta modernizacije tehničke i programske infrastrukture)

Željeni “radni ambijent” u postavu je postignut “recikliranjem” materijala koji su korišteni u samoj obnovi zgrade. Od kalupa i modela za izradu skulptura pa sve do krede. U prvoj cjelini prikazana je arhitektura i umjetnička vrijednost zgrade kroz nacrte i foto dokumentaciju. Najvažniji nacrt zgrade prema kojem je vršena obnova je interpretiran kroz prostornu intervenciju u obliku dva murala nacrtana kredom na zid. Crtež je kombiniran sa stvarnim predmetima koji se nalaze na pročelju zgrade. Druga cjelina predstavlja Paviljon kroz dokumentaciju održanih izložaba, dizajniranih kataloga, plakata i budućih programa te planova modernizacije zgrade koji su predstavljeni multimedijskim sredstvima. Kroz interakciju s posjetiteljima da ostave svoj trag potpisom kredom, ukazano je i na stare potpise restauratora, koj su se mijenjali tokom godina obnove.

Dizajneri su Umjetničkom paviljonu predložili koncept i osmislili izložbu.

03_Umjetnicki_Paviljon_ 02_Umjetnicki_Paviljon 03_Umjetnicki_Paviljon 01_Umjetnicki_Paviljon 05_Umjetnicki_Paviljon 07_Umjetnicki_Paviljon 06_Umjetnicki_Paviljon
Povratak na listu radova