Vedrana Vrabec

Vedrana Vrabec

 • Creative director
 • Rašić+Vrabec

Kontakt

vedrana.vrabec@gmail.com

Mreže


Od Klovića i Rembrandta do Warhola i Picelja

Bogata zbirka grafika stranih i domaćih umjetnika u vlasništvu Nacionalne i sveučilišne knjižnice izložena je u Muzeju za umjetnost i obrt povodom 90 godina od osnivanja grafičke zbirke. Na postavu je izloženo više od 650 eksponata na 1100 m2 prostora. Osnovna podjela cjelina izložbe je bila:

 1. Osnivači
  2. 16. stoljeće
  3. 17. stoljeće
  4. 18. stoljeće
  5. 19. stoljeće
  6. 20. stoljeće
  7. Razglednice, grafičke mape, strip, scenografija, plakati
  8. Ex librisi

Vizualnu okosnicu postava izložbe činila je “vremenska traka” u kojoj ili na kojoj su kronološki, tematski i stilski bili izloženi radovi iz razdoblja od 15. do 20. stoljeća. Svaki period i tematika razlikovale su se bojama, ambijentom i arhitekturom prostora, a ritam kretanja kroz postav bio je definiran posebno dizajniranim postamentima i instalacijama u prostoru.

Ostavi trag
Na kraju izložbe postavili smo interaktivnu instalaciju pod nazivom “Ostavi trag”. Osjetljiva na pokret predstavljala je suvremeni oblik grafike – virtualni i privremeni. Multiplicirani otisak ljudske ruke posjetitelja je podsjetio na početke vizualnog izražavanja.

Od-Klovica-i-Rembrandta-do-Warhola-i-Picelja_1 Nsk_Thumb_5 01_IMG_4715 Od-Klovica-i-Rembrandta-do-Warhola-i-Picelja_3 Od-Klovica-i-Rembrandta-do-Warhola-i-Picelja_4 Od-Klovica-i-Rembrandta-do-Warhola-i-Picelja_5 Od-Klovica-i-Rembrandta-do-Warhola-i-Picelja_6 18_3_IMG_5300 Od-Klovica-i-Rembrandta-do-Warhola-i-Picelja_8 19_IMG_5158 26_1_IMG_7159
Povratak na listu radova